Brand in kas Overgauwseweg Pijnacker

sf-th-mrf_3475In een kassencomplex aan de Overgauwseweg in Pijnacker is vanochtend rond kwart over zes brand uitgebroken.

  

In het zeer grote en modern aangestuurde kassencomplex worden potgerbera's gekweekt. De brand ontstond door nog onbekende oorzaak onder enkele kweektafels die tegen de glazen wand van de kas stonden. Nadat de brand was ontdekt en de brandweer was gealarmeerd, is de brandweer van de posten Pijnacker-Nootdorp en Delft met prio 1 ter plaatse gekomen met twee tankautospuiten en een redvoertuig.

Na aankomst is vrijwel gelijk het nader bericht 'middelbrand' gegeven. Dit in verband met het mogelijke uitbreidingsgevaar van de brand. De brandweer heeft zich een toegang tot de brand verschaft door enkele ruiten uit de kas in te slaan ter hoogte van de kweektafels. De brand was toen snel geblust en even zo snel kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

Hoe groot de uiteindelijke schade is kon nog niet worden verteld, aangezien nog niet duidelijk was hoeveel schade de planten hebben opgelopen door de rook die bij de brand is vrijgekomen. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Foto's: Sonja Ferwerda en Chavez van Leeuwen

cldsc_0157

cldsc_0173

sfmrf_3462

cldsc_0183

sfmrf_3464

sfmrf_3466

cldsc_0190

sfmrf_3475

cldsc_0192