Zeer grote brand Kurhaus Hotel Scheveningen | Regio15.nl

Zeer grote brand Kurhaus Hotel Scheveningen

Den Haag - Bij het Kurhaus Hotel aan het Gevers Deynootplein op Scheveningen is vanmiddag brand uitgebroken. 


Bij de brand kwam korte tijd veel rook vrij. De brandweer is met veel personeel en materieel uitgerukt om de brand te bestrijden.

De brandweer heeft opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Dat houdt in dat de inzet veel materieel en personeel nodig is, dan wel ter plaatse uit voorzorg achter de hand wordt gehouden, om deze brand te bestrijden.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is tot nu toe onduidelijk. Ook is nog onbekend of er gewonden zijn gevallen.

De brand is bestreden door brandweereenheden van kazernes in Den Haag en Leidschendam-Voorburg, met ondersteuning uit onder andere Wassenaar, Wateringen en Pijnacker-Nootdorp.

Personeel en gasten van het hotel zijn in eerste instantie opgevangen in horecagelegenheden op het Gevers Deynootplein en later in het Circustheater.

Update 15.05: de brand lijkt onder controle te zijn. Sowieso geen rook (meer) te zien. De brand heeft - naar nu blijkt - niet gewoed in het Kurhaus zelf maar is ontstaan in een frituur in de keuken van restaurant 'Topkapi', onder het Kurhaus. Daarbij is wel veel rook het Kurhaus in getrokken. Er is één persoon in verband met rookinhalatie per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer heeft het rookkanaal gecontroleerd en is ook op het dak van heet Kurhaus aanwezig.

Update 16.05: het Kurhaus hotel heeft rookschade opgelopen. De brandweer is nu bezig met nacontrole en ventileren. Brandweerinzet wordt afgebouwd.

Update 16:50: Het hotel is weer vrijgegeven; personeel en gasten mogen weer naar binnen.

Video: Dejan Jeremic en Rene Hendriks

Foto's: Rene Hendriks, Manja Kosterink en Dejan Jeremic

TiB6nT.jpeg

XogiXc.JPG

f2cr9v.JPG

hfIABR.JPG

Cglb1l.JPG

or3T5W.JPG

Xpjo3l.JPG

L7owuV.JPG

ciKHlC.JPG

EBw0JS.JPG

aIesmA.JPG

zmavCx.JPG

ZgzMdo.JPG

Xbi7iJ.jpg

dbiMnI.jpg

MXl3Yi.JPG

AQHCkS.JPG

fN58Dh.JPG

oI4tPG.JPG

7vz7Uf.JPG

rcYMRi.JPG

jwmOVH.JPG

KS8akD.JPG

5eH5pP.JPG

XKBmNl.JPG

8EVj3C.JPG

x83OYS.JPG