Middelbrand door schoorsteen in Wateringen | Regio15.nl

Middelbrand door schoorsteen in Wateringen

img_1847_thumbVanavond heeft er korte tijd een schoorsteenbrand gewoed aan de Kerklaan in Wateringen, gemeente Westland.


Rond half tien hoorde de zoon des huizes, die in zijn kamer op de eerste verdieping zat, een vreemd knetterend geluid en hij wilde poolshoogte nemen in de woonkamer op de benedenverdieping, waar een houtkachel stond te branden.
Bij nader onderzoek bleek echter dat er in de slaapkamer van de ouders op de eerste verdieping brand woedde in de omkasting van het schoorsteenkanaal. Hierdoor kwam er veel rook te staan in de woning.

Gelijk werd de brandweer gebeld en deze heeft sloopwerkzaamheden verricht door de omkasting te verwijderen. Vervolgens kon de brand worden geblust. Vanwege de inzet van beide tankautospuiten van kazerne Wateringen is het nader bericht 'middelbrand ' gegeven. Rond tien over tien kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De waterschade kon worden beperkt, maar toch was er sprake van enige rookschade. Vermeldenswaardig is nog dat zowel de houtkachel als het dubbelwandige en geïsoleerde schoorsteenkanaal, slechts een half jaar geleden nieuw zijn geplaatst.

Voor het beperken van de eventuele schade is een coördinator van Stichting Salvage ter plaatse gekomen. De oorzaak van de brand is onbekend en er zijn geen gewonden gevallen.

Zie ook het persbericht van de VRH.

Video: Ferrie van der Geer
{flv}20100209b{/flv}

Foto's: Tim de Kleyn en Sander Paardekooper

dsc_5787

dsc_5791

dsc_5804

dsc_5814

dsc_5818

img_1824

img_1838

img_1847

dsc_5846

img_1858