Middelbrand in Maasland bij werkzaamheden | Regio15.nl

Middelbrand in Maasland bij werkzaamheden

t-julianaweg031Brand ontstaat als brandbare stof, zuurstof en ontbrandingstemperatuur alle drie aanwezig zijn. Een eigenaar van een oldtimer in Maasland kwam daar vanavond door schade en schande achter.

Hij was met zijn trotse bezit bezig in de garage van zijn twee onder één kap woning in Maasland en gebruikte daarbij benzine. Omdat het toch wat kil was, had hij een kacheltje in de nabijheid aan gezet. En juist deze combinatie zorgde er voor dat er brand ontstond in zijn trotse bezit.

Hierop werd snel de brandweer gebeld en eenheden van de kazernes Maasland, Maasdijk en Maassluis (laatstgenoemde kazerne valt onder regio Rotterdam-Rijnmond) kwamen ter plaatse om de brand te blussen. Zij konden helaas niet verhinderen dat zowel de oldtimer als de garage grotendeels uitbrandden.

De onfortuinlijke sleutelaar liep eerste graads brandwonden op aan zijn handen nadat hij zijn door benzine in vlam gevatte broek, had uitgeslagen. Voor hem kwam een ambulance ter plaatse, maar hij hoefde niet naar een ziekenhuis vervoerd te worden.

Vanuit de hoogwerker uit Maassluis zijn nog wat dakpannen verwijderd, maar gelukkig heeft de brand zich niet onder het dak verder uitgereid.

Zie hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Ferrie van der Geer
{flv}20100211b{/flv}

Foto's: Arnold van Straaten en Ferrie van der Geer
w-dsc04378

w-dsc04383

w-dsc04369

w-dsc04376

w-dsc04374

w-dsc04385

w-julianaweg063

w-julianaweg061