Veel rook bij kelderbrand Vaillantlaan | Regio15.nl

Veel rook bij kelderbrand Vaillantlaan

img_0358_thumbDen Haag - Een brand in een kelderbox van een portiekflat aan de Vaillantlaan heeft zondagmiddag voor veel rookontwikkeling gezorgd. Verschillende mensen hebben hierbij rook ingeademd.

Om tien voor twee werden de tankautospuit en het redvoertuig van de brandweerpost Laak, alsmede de tankautospuit van post Centrum en de Officier van Dienst gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Vaillantlaan. Ter plaatse troffen zij een brand aan in de kelderruimte van de portiekflat, die gepaard ging met forse rookontwikkeling.

Hierop zijn alle 8 portiekwoningen ontruimd. De brandweer schaalde vanwege de inzet van beide tankautospuiten op naar middelbrand.

Een drietal ambulances en de motorondersteuning kwamen ter plaatse om diverse bewoners op rookinhalatie te controleren. In totaal zijn 14 mensen door het ambulancepersoneel gecontroleerd; één van hen is meegenomen naar het ziekenhuis in verband met een teveel aan ingeademde rook.

De brand legde één kelderbox volledig in de as. De brandweer heeft na de brand de ontruimde woningen gecontroleerd op onder andere de aanwezigheid van koolmonoxide. Voor één woning geldt dat deze vandaag en vannacht niet toegankelijk is. Voor de bewoners zal opvang geregeld worden. Er zou geen sprake zijn van blijvende schade.

Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor het opnemen van de schade en het nemen van schadebeperkende maatregelen. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Zie ook het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Foto's: o.a. Piet de Ruyter

img_0342

img_0343

img_0348

img_0349

img_0351

jfa005

img_0358

jfa009

img_0371

jfa011