Kort na elkaar 2 zendmasten in brand | Regio15.nl

Kort na elkaar 2 zendmasten in brand

Den Haag - Ook in onze regio hebben de radicale anti-5G activisten nu vermoedelijk toegeslagen.


De laatste tijd worden er, verspreid over Nederland, regelmatig zendmasten in brand gestoken. De brandstichtingen worden in verband gebracht met de protesten tegen de uitrol van het snellere 5G netwerk.

Het gaat bij de brand op de Jaap Edenweg om een mast van het commmunicatiesysteem van de hulpdiensten 'C2000', en niet om een telefoonmast. Als blijkt dat het om brandstichting tegen 5G gaat, is dat dus een forse misser van de 5G-extremisten. Er zijn specialisten vanuit Driebergen onderweg, die gaan bepalen of de mast nog bruikbaar is, of dat de schade te groot is.

Het C2000 netwerk wordt de laatste maanden sowieso al geplaagd door problemen. Het in brand steken van de steunzenders van het systeem gaat daarbij zeker niet helpen.

Korte tijd later werd een tweede zendmast aan de Laan van Poot getroffen door brand

Video: Roy Wolters 

Foto's: Roy Wolters, Olav Spa, Rene Hendriks

oy4rvI.jpeg

gxQNeA.jpeg

seHFcD.JPG

SBSwQn.JPG

SY9sJL.jpeg

tqjIHx.JPG

Fcuz3G.JPG

3VWMVl.JPG

XnXDqZ.JPG

Korte tijd later werd een zendmast aan de Laan van Poot ook getroffen door brand. Deze staat op het terrein van atletiekvereniging "Haag". Gezien afstand en tijd tussen de twee branden is het aannemelijk dat het geen toeval is juist nu een tweede mast in brand vliegt. Ook deze mast is door de brandweer geblust.

Foto's: Dean de Bood, Roy Wolters, Olav Spa

x70afc.jpeg

A6Y2hx.JPG

lWKE8c.jpeg

8VEtzQ.jpeg

0kwRHQ.jpeg

5oUOXF.JPG

1aSHEu.JPG

ZFoh41.JPG

JyaeCx.jpeg