Bestelbus in brand Schippershof Schipluiden

Schipluiden – De bestuurder van een bestelbus was nog maar net aangekomen op het Schippershof, toen hij merkte dat er rook uit zijn voertuig kwam.

Direct hebben omstanders gewapend met brandblussers en een tuinslang een bluspoging ondernomen tot de brandweer ter plaatse was.

De brandweerlieden van de kazerne Schipluiden hebben door snel ingrijpen weten te voorkomen dat het gehele voertuig zou uitbranden. Hierdoor kon de bestuurder van de bestelbus alsnog zijn lading afleveren bij zijn klant.

Bergingsbedrijf Vreugdenhil heeft het voertuig afgesleept naar haar depot. Het voertuig is door de brand wel total-loss geraakt.

De brandweerpost van Schipluiden is naarstig opzoek naar nieuwe vrijwilligers. Hiertoe is men een wervingsactie in het dorp gestart, 1300 inwoners tussen de 18 – 45 jaar aangeschreven. Ook bij lokale ondernemers is aandacht gevraagd voor de werving van nieuwe vrijwilligers. Met in achtneming van de RIVM-maatregelen houdt de kazerne Schipluiden op vrijdag 5 juni 2020 van 16.30 - 20.30 uur in de kazerne van Schipluiden aan de Anna van Raesveltstraat 35 in Schipluiden een inloopbijeenkomst.

Geïnteresseerde kunnen zich hier vrijblijvend laten informeren over de werkzaamheden van de brandweer.

Foto's: Tim de Kleijn

7jvyQ9.jpeg

aa263V.jpeg

djy0oi.jpeg

vImlsl.jpeg

GgyVnQ.jpeg

8rWHFy.jpeg

1R7Sm9.jpeg

AxN4xq.jpeg

dUAG5N.jpeg

r7c98e.jpeg

VhEwmQ.jpeg