Baby te vondeling gelegd in voortuin Larensestraat | Regio15.nl

Baby te vondeling gelegd in voortuin Larensestraat

Den Haag - Bewoners van een woning aan de Larensestraat keken al vreemd op toen er 's nachts op hun voordeur geklopt werd.


Toen ze de deur opendeden zagen ze niemand staan. Maar tot hun schrik ontdekten zij in de voortuin een in een doek gewikkelde baby. Geschrokken namen zij die mee naar binnen en belden de hulpdiensten.

De bemanning van de twee gealarmeerde ambulances constateerde dat de baby (een pasgeboren meisje) in eerste instantie kerngezond lijkt. Wel is de kleine meid voor nader onderzoek met de ambulance naar het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag vervoerd. Het is nog niet duidelijk door wie ze is neergelegd, maar zeer waarschijnlijk gaat het om een wanhoopsdaad van de moeder.

Politie eenheden hebben in de buurt nog gezicht naar (vermoedelijk) de moeder van de baby. Het is niet duidelijk of die zoektocht wat heeft opgeleverd. Ook hebben politiemensen 'op linie' en met zaklampen gezocht naar sporen. Later zijn ook de specialisten van de afdeling Forenische Opsporing op zoek gegaan naar sporen. Mogelijk is op die manier de moeder te vinden en is te achterhalen hoe zij tot deze daad is gekomen.

De bewoners die de vondst deden, een ouder echtpaar, zijn hevig geschrokken en ook zeer geëmotioneerd door de gebeurtenissen; hen wordt Slachtofferhulp aangeboden.

Update: Pas geboren: de navelstreng zat er nog aan.
Update: De politie is op zoek naar getuigen en informatie.

Update 04 oktober 2016: 
Een doorbraak in het onderzoek naar de ouders van de baby die vorig jaar september te vondeling werd gelegd. De politie heeft via een DNA-onderzoek de vader van de baby achterhaald. Doordat de vader 'wisselende contacten' had is niet te achterhalen wie de moeder is. De politie is nog steeds op zoek naar de moeder van de baby. Bent u getuigen? Neem contact op met de politie via 0900-8844 of via M op 0800-7000.

Foto's en video: Donny Kooistra

w IMG 1276 2

w IMG 1281 2

w Baby1

w IMG 1298

w IMG 1321

w IMG 1332

w IMG 1324