Massale politie-inzet na vechtpartij in café Dorpsstraat | Regio15.nl

Massale politie-inzet na vechtpartij in café Dorpsstraat

Nootdorp - Een vechtpartij bij café 'M'n Broer' aan de Dorpsstraat zorgde voor een massale politie-inzet ter plaatse.


Bij de vechtpartij, die vermoedelijk begon met een ruzie binnen in het café, raakte één persoon gewond. Volgens omstanders liep hij een hoofdwond op, doordat hij met een glazen fles op zijn hoofd geslagen was. Ook enkele ruiten van het café kwamen niet ongeschonden uit de strijd.

Een omstander had intussen de politie gebeld en bij die melding werd er ook gesproken dat er een (vuur)wapen gezien was bij de vechtpartij. De politiemeldkamer schaalde direct ruim op en stuurde van diverse omliggende bureau's eenheden naar Nootdorp. Voor aankomst trokken de agenten hun zware kogelwerende vesten aan. Ook werd er een ambulance ter plaatse gestuurd voor het slachtoffer, die midden op straat lag.

Vanwege de enorme drukte met diverse meldingen in de Eenheid Den Haag, werd teven bijstand gevraagd aan de Landelijke Eenheid, die twee voertuigen ter plaatse liet komen.

De politie heeft eerst gezorgd voor een veilige werkruimte en heeft een deel van de straat op linie "geveegd", aangezien de omstanders weigerden om op gepaste afstand van het slachtoffer te blijven. Nadat de situatie veilig was, kon de ambulance de straat in rijden, die in verband met de veiligheid even om de hoek heeft staan wachten.

Het slachtoffer is door ambulancepersoneel onderzocht en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. Aangezien het slachtoffer zelf ook betrokken was bij de vechtpartij, is hij ook als verdachte aangehouden. Een politieagent is daarom in de ambulance meegereden naar het ziekenhuis.

Op de Laan van Nootdorp (ter hoogte van de Veenweg) werd nog een gewonde aangetroffen. Dit is waarschijnlijk ook één van de vechtersbazen uit het café. Hij/zij is na behandeling ter plaatse ook naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie doet nader onderzoek naar het incident.

Video: Danny Botman

Foto's: Sander Paardekooper en René Hendriks

gY47JH.JPG

cY7OBI.JPG

L4Q5yV.JPG

SDF5f5.jpeg

lSCKze.jpeg

QWzGXT.jpeg

OT2DvY.JPG

LeOc0q.jpeg

 YTpuoK.jpeg

LC6JsP.JPG

LuHkrQ.JPG

Ambulance voor de gewonde Laan van Nootdorp / Veenweg (foto's: Rene Hendriks)

VdizIm.JPG

KxRdG1.JPG

FaeIa4.JPG