Politie zoekt met sonar naar vermiste man | Regio15.nl

Politie zoekt met sonar naar vermiste man

Leidschendam - Het team 'onderwaterzoekingen' van de Landelijke Eenheid Politie heeft vandaag in het water van de Vliet gezocht.


Men is op zoek naar een 42-jarige man, die sinds zaterdagnacht niet thuis is gekomen. De uitbater van een café zag later op camerabeelden dat midden in de nacht een persoon met zijn fiets van de kade afrijdt, tegen een meerpaal aan klapt en onder water verdwijnt. 

De brandweer heeft zondagnacht ook al in het water gezocht. Daarbij is inderdaad een fiets aangetroffen.

Vandaag is het stuk Vliet tussen de molen 'De Salamander' en de sluisjes met sonar onderzocht. Met de sonar kunnen objecten onder water worden gezien.

De politie heeft enige uren het stuk water systematisch doorzocht. Voor zover bekend is daarbij niets aangetroffen. Het scheepvaartverkeer op de Vliet mocht gedurende het onderzoek niet varen. Rond 15:45 werd de sluis weer geopend en mochten de boten weer passeren.

 

Update 22:00: het lichaam is gevonden.

Video en foto's: Rene Hendriks

q2n5dE.JPG

ElAgMB.JPG

hOzwCK.JPG

g9PQsp.JPG

D5aYHo.JPG

vqjDuL.JPG

Update 22:00: Er is met de sonar een lichaam aangetroffen. Dat is door duikers op de kant gehaald en in een tent onderzocht. Het blijkt inderdaad om de vermiste 42-jarige man uit Leidschendam te gaan.

HUyb1l.jpeg

2vN7Ls.JPG

bbdDq8.JPG

xZRrEF.jpeg

YgoEXW.jpeg