Twee aanhoudingen op de Rijswijkseweg na conflict

Den Haag - De politie heeft dinsdagmiddag op de Rijswijkseweg twee aanhoudingen verricht na een bedreiging in de omgeving van de Deimanstraat/Drebbelstraat.

Een man belde dinsdagmiddag 18 juni rond 17:00 uur de politie nadat hij op straat met wapens was bedreigd door twee mannen. Het slachtoffer vertelde aan agenten dat hij met een steekwapen en vuurwapen bedreigd zou zijn. Na het incident vluchtte het slachtoffer weg en belde hij de politie.

Omdat het twee bekenden zijn van het slachtoffer, kon hij goede signalementen geven van de verdachten. Meerdere agenten werden ter plaatse gestuurd en droegen kogelwerende vesten.

Op de Rijswijkseweg werd kort na het incident één van de twee mannen aangehouden, dit betrof een 35-jarige Hagenaar.

Vervolgens hebben agenten met schild en een politiehond een inval gedaan in een woning aan de Rijswijkseweg. In deze woning werd een tweede aanhouding verricht, dit betrof een 19-jarige Roemeen zonder vaste verblijfsplaats. Tijdens de inval was een deel van de Rijswijkseweg niet toegankelijk voor voertuigen en voetgangers. Ook tramlijn 15 werd enige tijd omgeleid.

Agenten hebben de woning doorzocht, echter troffen zij daarbij geen wapens aan. De vermoedelijke aanleiding van het incident zou een langlopend conflict tussen de mannen zijn. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

De politie houdt een buurtonderzoek in de omgeving. De recherche van Team Laak zoekt getuigen. Heeft u iets gezien? Bel dan 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Video en foto's: Sander Paardekooper

z2GHO3.JPG

fFWAgK.JPG

8URc4J.jpeg

qNjK6M.jpeg

yCtTHF.jpeg

GWNEHV.jpeg

OP7GIY.jpeg

Iy7S5m.JPG

GLPhuM.JPG

rabc23.JPG