Te land, ter zee en niet in de lucht | Regio15.nl

Te land, ter zee en niet in de lucht

Den Haag - Een achtervolging van een botendief eindigde vannacht op de Westvlietweg.


De eigenaar van een boot merkte dat iemand er met zijn bezit vandoor ging; het bootje werd vanaf de Neherkade weggesleept door een motorboot. Hij belde de politie die de achtervolging inzette.

Op de Westvlietweg (ter hoogte van het Diaconessenziekenhuis) kon de combinatie tot stoppen worden gedwongen. De inzittenden van de speedboot (een 19-jarige man uit Voorburg en een 28-jarige man uit Den Haag) zijn aangehouden. Hun motorboot is door de politie in beslag genomen, uit het water getakeld en op een politie berger meegenomen.

De eigenaar van de gestolen boot kon zijn bezit weer meenemen, maar moest (mogelijk door het ontbreken van een werkende motor) dat lopend doen. Met de boot 'aan de lijn' gingen zij op weg naar huis.

Tijdens de aanhouding is een van de politieagenten op de motorboot zijn portofoon verloren in het water. Brandweerduikers van kazerne Den Haag Centrum zijn woensdagavond ter plaatse gevraagd om de portofoon op te duiken.

Een brandweerduiker heeft ongeveer na een uur zoeken de portofoon weer gevonden. De batterij was inmiddels leeg, maar met een andere accu erop bleek de portofoon gewoon nog te werken !

Foto's: Olav Spa en Sander Paardekooper

6RWWbz.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

hdExDx.JPG

kMdPLj.JPG

JvfavP.JPG

4DdZo6.JPG

6iEdBB.JPG

5lqqXM.JPG

sCo9i6.JPG

rPtODe.JPG