Automobilist rijdt opzettelijk in op voetganger Prismastraat | Regio15.nl

Automobilist rijdt opzettelijk in op voetganger Prismastraat

Nootdorp - Een automobilist is vanmiddag in de Prismastraat opzettelijk ingereden op een voetganger; die raakte daarbij zwaargewond.


Volgens getuigen hadden de twee even daarvoor op straat ruzie met elkaar gehad, en leidde dat tot een handgemeen.

Video (handgemeen): via de WhatsApp tipllijn

Het lijkt erop dat de ruzie daarna snel is geëscaleerd. Niet veel later is de voetganger volgens getuigen door de automobilist tot drie keer toe opzettelijk aangereden. Daarbij liep de voetganger zware verwondingen op. Hij werd waarschijnlijk door het hek van het naastgelegen bedrijf geduwd.

De 41-jarige automobilist is er na het voorval vandoor gegaan. Zijn kenteken was door getuigen genoteerd, en hij is vanmiddag aangehouden op de Wolweversgaarde in Den Haag.

Twee ambulances en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team zijn ter plaatse gegaan naar de Prismastraat. Het slachtoffer is gestabiliseerd en is daarna met spoed vervoerd naar een ziekenhuis. De arts van het MMT is met de ambulance meegereden. Hij zou o.a. zwaar beenletsel hebben opgelopen door de gebeurtenissen en moet waarschijnlijk een deel van zijn been missen.

Recherche, VOA en Forensische Opsporing verrichten onderzoek naar het voorval.

Update 20:00: het persbericht spreekt over 'een verkeersruzie'. Maar als de twee al eerder aan het (bek)vechten waren en later de auto erbij hebben gepakt, is het geen verkeersruzie.

Update 7 augustus: De politie zoekt een paar specifieke getuigen.

Update 24 oktober: Het was een brute afrekening na een vechtpartij: met zijn auto reed een 42-jarige Hagenaar tegen zijn belager aan. Die raakte zo zwaar gewond dat zijn been moest worden geamputeerd. Dat sprake was van noodweer, daar gelooft het Openbaar Ministerie niets van.

Verdachte en het slachtoffer hadden net ruzie gehad en (voor de zoveelste keer) gevochten, waarbij de verdachte met een buis was geslagen. Naar eigen zeggen was hij daarna bang dat de ander hem nogmaals zou belagen met die buis, hem misschien door zijn autoruit zou gooien. Dat hij hem aanreed, was puur noodweer, zelfverdediging dus, stelt de verdachte.

Maar de officier van justitie betoogde op zitting dat de ruzie eigenlijk al voorbij was. De mannen waren uit elkaar gegaan, de verdachte was in zijn auto gestapt en de ander was te voet vertrokken. Volgens het Openbaar Ministerie had verdachte niet achter hem aan hoeven rijden. Bovendien was het onwaarschijnlijk dat de voorruit door de buis zou breken.

Daar komt bij dat de verdachte na de aanrijding is uitgestapt, het slachtoffer nog heeft geslagen en vervolgens is weggereden. Dat past niet bij een noodweer situatie. 'De aanrijding is niet ingegeven door angst, maar door boosheid en vergelding,' zei de officier van justitie.

Ze eiste voor een poging tot doodslag 6 jaar cel en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 4 jaar. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Video: Rene Hendriks


Foto's: Jim Scheffers en Rene Hendriks

GJfi2m.JPG

cP8IXk.JPG

8I7kkM.JPG

RWeXm7.JPG

Tb3ih2.JPG

6MnPU4.jpeg

VwSVyZ.jpeg

8JXEzr.jpeg

4Tea96.jpeg

jWE00d.jpeg

gB6QSz.JPG

PWHly2.JPG

De politie heeft ook onderzoek gedaan bij de auto van het slachtoffer. De politiekraan heeft daarna het voertuig mee genomen.

9vncwo.JPG

aNTjaa.JPG