Nachtelijk onderzoek inzake dood Orlando Boldewijn (17) | Regio15.nl

Nachtelijk onderzoek inzake dood Orlando Boldewijn (17)

Den Haag - In de nacht van woensdag op donderdag heeft er opnieuw een groot onderzoek plaatsgevonden op de vindplaats van het lichaam van Orlando Boldewijn.


Omstreeks 22:30 uur kwamen een groot aantal rechercheurs, medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) en agenten naar het Bitterzoetpad. Met behulp van een politiekraan is een politieboot in het water gelaten.

Duikers van het arrestatieteam hebben in het water gezocht. Rechercheurs en medewerkers Forensische Opsporing (FO) van de regio Rotterdam-Rijnmond hebben onder andere bij het eiland, waar het stoffelijk overschot van Orlando werd gevonden, lange tijd onderzoek verricht. 

Of het onderzoek gepland of ongepland was is niet bekend. Ook is niet bekend wat de aanleiding is van het onderzoek en of er resultaten zijn geboekt. 

Orlando kwam niet meer thuis na een date

Orlando had een date via de dating app Grindr en is na deze date nooit meer thuis gekomen. Na ruim acht dagen vermist te zijn en een grote zoekactie, werd het stoffelijk overschot van Orlando Boldewijn (17) op 26 februari 2018 gevonden in het water de Blauwe Loper in de Haagse wijk Ypenburg.

Roy B., de man met wie Orlando een date zou hebben, werd aangehouden en zou worden vervolgd wegens betrokkenheid bij de dood van Orlando. Hij werd later heengezonden. De zaak kreeg een bizarre wending nadat de verdachte verklaarde dat hij een noodkreet van Orlando gehoord zou hebben maar niets heeft gedaan.

De vermissing en dood van Orlando maakte veel los

De dood van Orlando maakte veel los. Vrienden en nabestaanden hebben een stille tocht gehouden en een inzamelingsactie. Bij de actie werd binnen korte tijd bijna 40.000 euro ingezameld. 

Volgens diverse omwoners zijn Roy B. en zijn ouders inmiddels verhuisd. Volgens diezelfde omwoners zou Roy problemen hebben gehad in de buurt en zich onveilig voelen. Waar hij nu woont is onbekend. 

Video en foto's: Daan van den Ende 

DH2T8C.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

6ecuOc.JPG

4gLBO1.JPG

zhqVAD.JPG

nJUiDK.JPG

6qW62P.JPG

tMw16g.JPG

bOOAvc.JPG

eiyMIp.JPG

S82zpO.JPG

xoeGDO.JPG

yhhbFV.JPG

ivhEeO.JPG

IO0GfH.JPG

Itz20E.JPG

zWOYWp.JPG

8r38I8.JPG

3Kut9C.JPG

zvuRUu.JPG

qQvFcd.JPG

vU5H6T.JPG