Alarm op het Flora collega na melding over vuurwapen

Naaldwijk - Een melding over een leerling met een vuurwapen deed vanmiddag de alarmbellen af gaan op de school aan de burgemeester Elsenweg.

Bij de politie was een melding binnen gekomen over 'een dreigement'. Eén van de ouders vertelde onze fotograaf dat een leerling eerder deze week heeft opgeschept over een vuurwapen dat hij in zijn bezit zou hebben.

De school werd afgegrendeld door een aantal politievoertuigen; en politiemensen in kogelwerende vesten gingen de school in op zoek naar de verdachte.

Na enige tijd bleek de gezochte niet in de school, maar dat hij 'op een andere locatie verbleef'. De politie is daarna vertrokken, en naar die locatie gegaan. Inmiddels is er aangifte gedaan en doet de politie verder onderzoek.

Het AD meldt: "Het Lentiz Floracollege heeft direct na het incident, na de lunchpauze, aan alle ouders een e-mail gestuurd om hen te informeren en alle ‘indianenverhalen’ de kop in te drukken. ‘Er is buiten een incident geweest tussen twee leerlingen, maar er is op geen enkel moment een onveilige situatie geweest‘, staat er onder meer in de mail"

Foto's: Gabi Gonzalez

BDuBdF.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

idNSfo.JPG

SIonDD.JPG

VqBBT4.JPG

Aajn1T.JPG

pcs1Do.JPG