Twee aanhoudingen voor brandstichting Leidschendam | Regio15.nl

Twee aanhoudingen voor brandstichting Leidschendam

Leidschendam - De twee jongelui die recent werden betrapt bij een brandstichting op de Sweenslaan, zijn inmiddels aangehouden.


Zij werden betrapt door een groep 'buurtvaders' die op initiatief van de dichtbij gelegen moskee 's nachts een oogje in het zeil houden. Op die manier hopen ze de rust in de wijk terug te brengen.

In de nacht van 23 mei werden de twee 17-jarige jongens uit Den Haag betrapt bij het in brand steken van een vuilcontainer aan de Burgemeester Sweenslaan. Zij werden door de buurtvaders staande gehouden, en aan de gewaarschuwde politie over gedragen. Intussen controleerde de brandweer het bluswerk van de buurtvaders.

Die nacht concludeerde de politie dat er onvoldoende bewijs was om de twee aan te houden. Ze werden daarom weer 'heen gezonden'; maar er is daarna wel aanvullend onderzoek gedaan. Daarbij werden o.a. de getuigenverklaringen van de buurtvaders meegenomen. Uiteindelijk werd er geconcludeerd dat er nu wel voldoende bewijs was, en zijn de twee alsnog formeel aangehouden.

Zij zullen waarschijnlijk vervolgd gaan worden voor de brandstichting in de vuilcontainer. Maar het zal moeilijk zijn om hen (juridisch) te koppelen aan de andere branden die in de afgelopen weken in Leidschendam zijn geweest; tenzij zij die bekennen of er een DNA spoor is veillig gesteld wat nu aan de twee Hagenaars gelinkt kan worden. Dat betekent dat het net zo moeilijk wordt om de schade van de eerdere branden op de twee te verhalen.

De twee maken dus geen deel uit van de groep uit de wijk Prinsenhof Leidschendam die eerder o.a. een gebiedsverbod opgelegd kregen, omdat ze van betrokkenheid bij de branden verdacht werden.

ZsOjWc.jpeg

dSwFM5.JPG

gYIHtt.jpeg

dwJhuO.jpeg

p6Yeqf.JPG