Brutale krakers voor derde keer terug

Den Haag - Zaterdagmiddag is er opnieuw een kraker uit het pand aan de Weteringkade gehaald.

Vrijdagochtend werden er negen krakers aangehouden door de politie. Enkele uren later stonden de krakers weer buiten en hebben ze opnieuw het pand gekraakt. Ze zouden de aanwezigen huurders hebben bedreigd met geweld. 

Vrijdagavond waren de krakers terug. Er werden toen vijf aanwezigen personen uit het pand gehaald en aangehouden. De politie heeft de krakers die vrijdagavond zijn aangehouden vermoedelijk alweer vrijgelaten. Enkele aangehouden krakers waren zaterdag weer aanwezig bij/in het pand.

Volgens de eigenaar, die anoniem wil blijven, heeft het Openbaar Ministerie (OM) de zaken tegen de krakers geseponeerd. Hij gaat daarom een procedure starten met de klacht tot niet vervolging (artikel 12 Sv).

Zaterdagmiddag werd er opnieuw een kraker aangetroffen in het pand. Deze persoon is door de politie het pand uit gehaald. De huurders zijn inmiddels uit angst vertrokken.  

In het pand zou de eigenaar een kruisboog hebben aangetroffen en meer dan 30 (!) laptops. De laptops zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. 

Video en foto's: Daan van den Ende 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

n9lgtz.JPG

bi39Xb.JPG

Eyzi2s.JPG

x0uR0I.JPG

dIG8MF.JPG

cRF3PZ.JPG

DIfz0w.JPG