23-jarige man aangehouden na wilde achtervolging

Den Haag - Een achtervolging door Moerwijk heeft zondagavond geleid tot veel schade en (vermoedelijk) enkele aanhoudingen.

Een politievoertuig heeft rond half twaalf een personenauto een stopteken gegeven, maar dat werd genegeerd door de bestuurder van die auto.

Hierop ontstond een achtervolging door delen van Moerwijk waaraan meerdere politievoertuigen deel namen..

De achtervolging eindigde uiteindelijk op de Raaphorstlaan, waar de auto door een politievoertuig werd klemgereden tegen twee geparkeerde auto's. Eén van deze auto's werd door de klap nog tegen een derde geparkeerde auto aan geduwd.

De passagier in de achtervolgde auto moet, gezien de ster in de voorruit, ook hoofdpijn aan de botsing hebben overgehouden.

De reden van het stopteken en het juiste aantal aanhoudingen is niet bekend. De achtervolgde auto is door berger Vreugdenhil opgehaald. Het politievoertuig door de politieberger.

Update 27-07: De politie laat weten dat de bestuurder is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Om uit handen van de politie te blijven haalde de verdachte zeer gevaarlijke situaties in het verkeer uit door met hoge snelheid meerdere auto’s zigzaggend in te halen. Het gaat om een 23-jarige man uit Den Haag.

Video en foto's: Daan van den Ende

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

xwuo7h.JPG

zRksgI.JPG

tFSYmY.JPG

3H2Gyu.JPG

MLWZSv.JPG

OpI8u8.JPG

P3mi0J.JPG

bBjp7q.JPG

sEXynX.JPG

rnOtwP.JPG

uTw8U7.JPG

5vopcr.JPG

4aikuu.JPG

9UoeAM.JPG

gtQW8E.JPG

gU69kQ.JPG

vmDTle.JPG

9W6e9x.JPG