Vuilniswagen valt in kuil afvalstation Meteoorstraat

Den Haag - Bij een bedrijfongeval bij het AVR/HMS afvalstation aan de Meteroorstraat is een vuilniswagen naar beneden gevallen.

Het is logisch dat er geen hoge muur of hek kan staan, omdat de vuilniswagen natuurlijk zijn lading in de kuil moet kunnen storten. Die kuil ligt ongeveer 4 meter dieper. Wel zit er een relatief lage rand, waar de achterwielen tegenaan komen als de wagen achteruit rijdt. 

Mogelijk heeft de chauffeur teveel snelheid gehad, en is hij 'over de rand heen geschoten'. De vuilniswagen is daarna achterwaarts over de kop gegaan, en op zijn dak in de berg huisvuil tot stilstand gekomen.De chauffeur raakte daarbij uiteraard gewond. Om hem medisch bij te staan kwamen twee ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. Ook de brandweer kwam ter plaatse, om te helpen met het bevrijden van het slachtoffer.

Na enige tijd kon de chauffeur in de ambulance gebracht worden. Na behandeling ter plaatse is hij met politiebegeleiding en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De arts uit de traumahelikopter is ter ondersteuning van de ambulancebemanning mee gereden en later door de helikopter weer opgehaald bij het ziekenhuis.

Het afvalstation is na het incident gesloten. Eerst moet de inspectie SZW (de voormalige 'arbeidsinspectie') een onderzoek instellen, en daarna moet de vuilniswagen geborgen worden.

Video: Sebastiaan Barel

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Rene Hendriks, Sebastiaan Barel, Sander Paardekooper en via de Whatsapp tiplijn

2GU8Ar.JPG

7Tuh2A.JPG

bHQAOb.JPG

hgWeLT.JPG

yqJ9dP.JPG

9hGyag.JPG

EkDvt4.JPG

pPnmWW.JPG

sdGJLU.JPG

7YbjWt.JPG

GN5bGa.JPG

kxpMzV.JPG

6agfUO.JPG

Bc0kIB.JPG

N3yLYn.JPG

w IMG 7688

w IMG 7692

HAzjWI.JPG