Galatasaray fans vieren de overwinning

Den Haag - Een groep van fans van de Turkse voetbalclub Galatasaray heeft vanavond op de Hobbemastraat de overwinning gevierd.

Net zoals in Rotterdam en Amsterdam gingen supporters de straat op om de 2-1 overwinning op Basaksehir, de nummer twee van Turkije. Galatasaray is daarmee kampioen van Turkijke geworden. De Hobbemastraat stroomde na afloop van de wedstrijd vol met een grote groep enthousiaste fans.

Om gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen sloot de politie de Hobbemastraat af, en werd het tramverkeer omgeleid. Na ongeveer een uur midden op de weg feesten vond de politie het welletjes, en werd de groep verzocht om naar huis te gaan. Vrijwel iedereen voldeed daaraan, maar er is 1 man aangehouden. Het is niet duidelijk waarvoor.

Na de aanhouding werd er wat meer gemord, en kort met eieren naar de politie gegooid. Desondanks werd het na een minuut of 10 weer rustig, en keerde de rust in de buurt terug. De Hobbemastraat en het Hobbemaplein werden daarna weer vrijgegeven voor het verkeer.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Rene Hendriks, Herman van der Woude, Bob van Keulen

HeIq1x.JPG

y9oorw.JPG

rlL4rL.JPG

9dzPrM.JPG

BWxvOB.JPG

w PEEN8380 1

zw2VqO.JPG

tAjzaM.JPG

2p4h2I.JPG

siGK3g.JPG

xFiVWH.JPG

Mp2Qii.JPG

OnoGjc.JPG

SDXg5F.JPG

FZQtuq.JPG

x3d2ms.JPG

tbZTcQ.JPG

9J4psi.JPG

myviYI.JPG

Zc01ND.JPG

u7aQsL.JPG

aHB3PR.JPG

EyzQjX.JPG

oOv3H2.JPG

zIivvi.JPG

JdS4ea.JPG

uXdoWX.JPG

5O29CL.JPG