Boeren met de trekkers naar het Catshuis

Den Haag - Een aantal boeren hebben vandaag gedemonstreerd bij het Catshuis.

Gisteren waren de bouwbedrijven en de grondverzetbedrijven daar uitgenodigd. Vandaag waren een aantal  boeren uitgenodigd door Mark Rutte en landbouwminster Carola Schouten, om bijgepraat te worden over de aanpak van de stikstofcrisis die de landbouwsector nu al maanden in zijn greep houdt. Deze boeren zijn als 'mensen uit de praktijk' uitgenodigd, maar zij spreken op persoonlijke titel; het gesprek heeft dus niet de status van 'overleg met de sector'.

Een aantal organisaties van boeren waren verbolgen dat zij niet zijn uitgenodigd; en daarom besloten zij zelf maar onuitgenodigd die kant op te gaan. Dit onder het motto "er is vast wel een groter zaaltje in het Catshuis, zodat wij ook nog even kunnen aanschuiven". Daarop is besloten dat een aantal vertegenwoordigers van 'Agractie' ook bij het gesprek mogen zijn. Bij het gesprek zijn nu ook vertegenwoordigers van LTO, Farmers Defence Force en Agractie Nederland welkom.

In de loop van de ochtend vertrokken her en der trekkers richting Den Haag. Een aantal werd bij Den Hoorn even gecontroleerd, maar mocht daarna gewoon doorrijden.

Foto's: Gabi Gonzalez

tZpERs.JPG

B4KaoR.JPG

256wVu.JPG

Rond 11:00 verzamelden rond de 100 trekkers zich bij het Catshuis; die werden op de Johan de Wittlaan geparkeerd.

Rond 11:15 verschenen minister-president Mark Rutte en minister van landbouw Carola Schouten lopend bij de ingang aan de Adriaan Goekooplaan. Al snel werden zij omsloten door boeren en media, die allerlei vragen op ze afvuurden. Na die ongeveer een minuut of 5 lang beantwoord te hebben trokken zij zich terug in het Catshuis om daar tijdens de lunch verder te praten.

Rond 14:30 kwam iedereen weer naar buiten en vertrokken de boeren weer. De middag is in een kritische maar gemoedelijke sfeer verlopen.

Foto's: Rene Hendriks, Nicky Pronk, Bob van Keulen, Sebastiaan Barel

BetCLU.JPG

2jpyHv.JPG

Dcny8n.jpeg

Mm7bbD.jpeg

eyg26X.JPG

Kdbfjg.jpeg

1nROrI.JPG

6b2VeC.JPG

cpfzJn.jpeg

xfqUns.JPG

6eCvw4.JPG

L3gmYa.JPG

1apCjw.JPG

ShZ7iP.JPG

BEEhKv.JPG

g4Z5oi.JPG