Nieuwe brandweerkazerne Honselersdijk feestelijk geopend | Regio15.nl

Nieuwe brandweerkazerne Honselersdijk feestelijk geopend

Honselersdijk - Aan de Dijkweg is vanmorgen de nieuwe brandweerkazerne van Honselersdijk officieel geopend.


De nieuwe kazerne op het terrein van Royal Flora Holland werd om 11:00 uur door burgemeester Sjaak van der Tak, brandweercommandant Esther Lieben en FloraHolland-directielid Steven van Schilfgaarde met een druk op de rode knop geopend.  

Het voormalige pand van een garagebedrijf is compleet omgebouwd tot een nieuwe brandweerkazerne voor de brandweerposten van Honselersdijk en de bedrijfsbrandweer van Royal Flora Holland. Een unieke samenwerking tussen de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) en de bedrijfsbrandweer van Royal Flora Holland.

De oude kazerne van Royal Flora Holland, die gevestigd was naast de nieuwe kazerne, komt te vervallen, evenals de oude kazerne van brandweer Honselersdijk aan de Nieuweweg, die daar 33 jaar lang gevestigd was. 

Van 10:00 uur tot 16:00 uur was de nieuwe brandweerkazerne geopend voor het publiek om een kijkje te nemen. Brandweermensen waren aanwezig om uitleg te geven en er werden nieuwe brandweervrijwilligers geworven. Daarnaast waren er voor jong en oud diverse activiteiten. 

Afgelopen weekend werd de brandweer Honselersdijk nog 1e bij de brandweerwedstrijden van het Westland.

Foto's: Danny Botman

lo2Obp.JPG

UMV6qp.JPG

0FUr5C.JPG

aK4PQ4.JPG

hN6fCd.JPG

GHrpCB.JPG

2g4KDV.JPG

ADlq4c.JPG

J8SonE.JPG

7HMPzl.JPG

bV85Al.JPG

O75zdw.JPG

nYDQgl.JPG