Rechtbank veroordeelt Malek F. tot TBS met dwangverpleging

Den Haag - Op het Johanna Westerdijkplein en omgeving, nabij de Haagse Hogeschool, heeft op 5 mei 2018 een steekincident plaatsgevonden.

Tijdens dat incident is Malek F. aangehouden als verdachte. Na een langdurig onderzoek van zowel de geestestoestand van de verdachte als de bewijzen is er vandaag uitspraak gedaan in de strafzaak tegen Malek F. De rechtbank oordeelt dat Malek F. verward, psychotisch en paranoide was, en volledig onder invloed van zijn psychose heeft gehandeld. 

Omdat Malek F. het mes enige dagen van tevoren heeft gekocht en meerdere keren de kans heeft gehad om zich te bedenken (en dat niet heeft gedaan), oordeelt de rechtbank ook dat hij met voorbedachte rade heeft gehandeld. De rechtbank oordeelt dat de verdachte er weliswaar extremistische denkbeelden op nahield maar er geen sprake was van een terroristisch motief, maar dat hij slechts de 'duivelsaanbidders' aan wilde vallen en zelf gedood wilde worden.

Hij wordt veroordeeld voor 3 pogingen tot moord en twee gevallen van bedreiging. De rechtbank oordeelt dat de verdachte op het moment van zijn daden volledig ontoerekeningsvatbaar was, en ontslaat hem daarom van alle rechtsvervolging. Hem wordt geen straf opgelegd, maar hij wordt wel veroordeeld tot TBS met dwangverpleging 'voor onbepaalde tijd'. Hij zal daardoor ook zijn verblijfsvergunning verliezen.

Hij wordt ook veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding aan zijn slachtoffers met een totaalbedrag van ruim 100.000 euro. Het is overigens zeer de vraag of hij daaraan kan voldoen.

Foto's (2018): Robert Langeweg, Donny Kooistra, Daan van den Ende, Ferrie van der Geer, Nick van Mourik, Sander Paardekooper en Nick van der Toorn

2eIyG4.jpeg

w DccD76DW4AAs8Ji 1

Wa itemdankzijtiplijjn

w fMttljsf2vk8vSL

w NrHt2HO7wIy0m1h

w OuB0Y9VDtbjfDeA 1

vkKhnL.JPG

laAb7b.JPG

CLOop6.JPG

Jt4WZz.JPG

UqDYSc.jpeg

rQODGi.JPG

0zKCPk.JPG

ZNa9tp.JPG

e5LXMQ.JPG

oyh0rI.JPG

BHpc4q14a

5nhYPs.JPG

lck1Wa16

eObyM7.JPG

ccp1BI.JPG

3H7kBO.JPG

sUu4F7.JPG

i1oOgi.JPG

bM1XMz.JPG

Fg8gKE.JPG

51A7J8.JPG

Ml7IjV.JPG

SHUqAl.JPG

7fpNPE.JPG

zIIW91.JPG

Vl9h2l.JPG

3FttDm.JPG

MDtPeC.JPG

h42Xzi.JPG

Q8jjU2.JPG

Ui3iKp.JPG

EuplCl.JPG

SdPPc7.JPG

8bmuFm.JPG