Aanhoudingen na achtervolging in Rijswijk | Regio15.nl

Aanhoudingen na achtervolging in Rijswijk

Rijswijk - De politie heeft woensdagavond twee verdachten aangehouden na een mogelijk schietincident in het Wilheminapark.


De politie kreeg woensdagavond een melding dat er mogelijk een schot zou zijn gelost in het Wilheminapark.

Toen agenten in zware steek- en kogelwerende vesten ter plaatse gingen en een scooterrijder en bijrijder staande wilde houden, gingen deze ervandoor. De politie heeft een achtervolging ingezet.

De verdachten zijn vermoedelijk vanwege gladheid op de Ocarinalaan gevallen en hebben de scooter achtergelaten, zij zijn vervolgens gevlucht. Eén van de verdachte kon vrij snel aangehouden worden op de Admiraal Helfrichsingel. De andere verdachte was moeilijker te vinden. Tientallen agenten waaronder hondengeleiders hebben meegedaan aan de klopjacht. Uiteindelijk werd de tweede verdachte aangetroffen bij de bosjes van een flat aan Ocarinalaan. De verdachte is tijdens zijn aanhouding gebeten door een politiehond en daarna naar het politiebureau vervoerd.

De snorscooter blijkt te zijn gestolen. Het slot van de snorscooter is geforceerd. Sporen op de snorscooter van de verdachten zijn door agenten veiliggesteld en de snorscooter is vervolgens in beslag genomen. 

Een getrainde hond uit Rotterdam is ter plaatse gekomen om te zoeken naar een eventueel vuurwapen. Of er daadwerkelijk is geschoten wordt nog onderzocht. De recherche onderzoekt het mogelijk schietincident. 

Update: De aangehouden verdachten hebben verklaard vuurwerk afgestoken te hebben. De omgeving van de Ocarinalaan en de plek van de melding in het Wilhelminapark werden nog onderzocht door een zogeheten explosieven speurhond. Dit onderzoek leverde geen vuurwapen, hulzen of ander bewijs van een schietincident op. Na onderzoek bleek de snorscooter te zijn gestolen. De verdachte, die aan het bureau werd behandeld aan zijn verwonding, wordt verdacht van heling.

Video en foto's: Daan van den Ende

0BNSfH.JPG

EUDtBa.JPG

iFrl5O.JPG

0lNkza.JPG

wOXoiE.JPG

pLPeXt.JPG

vy1rlx.JPG

q0UnbL.JPG

0Mk6Lm.JPG

3JWYfE.JPG

fEZkZB.JPG