Verkeersinfarct blijft uit

t-img_4634_smDe verwachte verkeerschaos rond de Afghanistan top in Den Haag is tot nu toe uitgebleven.

Op de A4 onstond een file in de richting Amsterdam, voor de afrit Leiden. Dit werd veroorzaakt door mensen die de afrit Leidschendam-Forepark niet af konden; en dan bij Leiden er af wilden, om daar vervolgens om te keren. Bovendien waren er een aantal pech-gevallen die de doorstroming ook hinderden.

De A4 van Amsterdam in de richting van Den Haag is redelijk berijdbaar gebleven; ondanks dat hier een baan was afgekruisd.

In de bebouwde kom van Den Haag en de randgemeenten waren er wat kleine verkeersproblemen; maar het gevreesde 'verkeersinfarct' is uitgebleven.

Op dit moment zijn de afzettingen opgeheven en kan het verkeer ongehinderd doorrijden; met uitzondering van de directe omgeving van het conferentiecentrum.

In de middag hebben de delegaties de stad weer verlaten, en werden de afzettingen weer van kracht. Dit hinderde de avondspits; met name ophet traject Den Haag - Amsterdam stond veel file omdat 1 rijbaan afgekruisd was.

Op deze video is te zien dat zelfs een uitrukkend brandweer voertuig moest wachten; op het moment dat er een delegatie langs kwam. Overigens ging het hier om een uitruk voor een automatische melding, die even later zelfs weer werd gecancelled.

Rond 20:00 werden de maatregelen opgeheven.

Foto's: Ron Pietersen

w-img_4634_sm

w-img_4639_sm

w-img_4650_sm

w-img_4661_sm

w-img_4664_sm

w-img_4675_sm

w-img_4686_sm

w-img_4700_sm

w-img_4702_sm

w-img_4713_sm