Dode bij vechtpartij Hoek van Holland | Regio15.nl

Dode bij vechtpartij Hoek van Holland

mrf_0862_thumbBij een vechtpartij op het Sunset Grooves-feest op het strand van Hoek van Holland is een 19-jarige jongen doodgeschoten. Zes andere bezoekers in de leeftijd van 18-23 jaar raakten gewond, waarvan er drie in de loop van de zondag weer naar huis konden gaan. De vechtpartij op het gratis strandfeest brak tegen middernacht uit. Toen er werd geschoten greep de politie in. Er werden waarschuwingsschoten gelost nadat de relschoppers zich tegen de politie hadden gekeerd. Eén bezoeker werd door de politie gericht in zijn been geschoten.

Over en weer werden zeker twintig schoten gelost. Een woordvoerder van de politie sprak van een chaos. Het dodelijke slachtoffer overleed op weg naar het ziekenhuis in de ambulance. Het is nog onduidelijk hoeveel van de gewonden door kogels zijn getroffen.Volgens ooggetuigen waren bij de rellen voetbal-hooligans betrokken. Een aantal mensen is aangehouden.

De politie, waaronder de ME, had moeite om bij het strand te komen. Door de enorme toeloop was de A20 richting Hoek van Holland eerder op de avond afgesloten. De politie en ambulancedienst kregen bijstand uit andere regio's. De MMT's uit Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen zijn ter plaatse gekomen om het SIGMA-team te helpen met het verzorgen van de gewonden.

Op het Sunset Grooves-feest traden diverse dj's op. Het standfeest, dat tot 01:00 uur zou duren, werd na de  ongeregeldheden eerder afgebroken. Op het terrein van het gratis toegankelijke festival waren volgens de politie te veel bezoekers aanwezig. Er was vergunning voor 15.000 bezoekers maar "het waren er veel meer". Hoeveel kon de politie niet zeggen.

Vanuit de regio Haaglanden werden ook diverse eenheden ter plaatse gestuurd om bijstand te verlenen; in eerste instantie politie en ambulances, maar later ook brandweer voor het ondersteunen van het onderzoek. Zo werd o.a. de 'haakarmbak verlichting' door de brandweer Pijnacker naar de incident locatie vervoerd.

Het onderzoeksteam van de Rijksrecherche is op zoek naar getuigen. Deze kunnen zich melden via het landelijke politienummer 0900-8844. Het onderzoeksteam denkt voor het sporenonderzoek nog 3 dagen nodig te hebben op het strand van Hoek van Holland.

Inmiddels is ook bekend geworden dat 'Opsporing Verzocht' binnenkort aandacht aan deze zaak zal besteden.

Zie de video van Marofer op nuvideo.

Foto's: Sonja Ferwerda - Persbureau Marofer

mrf_0858-1

mrf_0859-1

mrf_0860-1

mrf_0861-1

mrf_0862-1

mrf_0863-1