Dollemansrit van dronken automobilist

t-jfa_019 Een 55-jarige inwoner van Nieuwkoop is aangehouden, nadat hij eerder 5 aanrijdingen had veroorzaakt. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.

De rit, die begon op de N11 tussen Bodegraven en Leiden, eindigde na ruim een half uur toen hij zich in het centrum van Den Haag klemreed. Terwijl de man over zijn eigen auto plaste (!), konden agenten hem aanhouden.

Op de N11 veroorzaakte hij een eerste aanrijding, een kopstaartbotsing waarbij twee auto's waren betrokken. Hierna reed hij de A4 op en was het weer raak. Op de N14 tussen Leidschendam en Wassenaar was het tijd voor aanrijding nummer drie. Eenmaal in de bebouwde kom reed hij in de buurt van Scheveningen met zijn auto nog twee keer andere wagens aan.

Na de eerste botsing zetten meerdere politiewagens van de korpsen Hollands-Midden en Haaglanden de achtervolging in. Een helikopter volgde hem vanuit de lucht. Hij reed enige tijd met een volledig kapotgereden achterband, en lapte daarbij snelheidsregels, rode stoplichten en verbodsborden aan zijn laars.

Uiteindelijk raakte niemand gewond. Uit een alcoholtest die de Nieuwkoper na zijn aanhouding onderging, bleek dat hij vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man zit vast.

Zie ook het politie persbericht.

Foto's: o.a. Paul Pronk

w-jfa_013

w-002

w-006

w-jfa_017

w-jfa_019