Inzet arrestatieteam flat Huis te Landelaan

img_9115_thumbDiverse hulpdiensten werden vanavond gestuurd naar de kruising Huis te Landelaan met de Karel Doormanlaan in Rijswijk. Er stond een meisje op de 8e verdieping welke naar beneden wilde springen.

Direct werden politie, ambulancedienst en brandweer gealarmeerd. De brandweer welke vanuit Den Haag (post Centrum) met een hoogwerker ter plaatse kwam, is speciaal gekomen met het springkussen. De politie heeft direct een onderhandelaar ingeschakeld om het meisje op andere gedachten te krijgen. Er kwam een arrestatieteam samen bij het flatgebouw om een eventuele actie te plannen, om het meisje veilig van de rand af te krijgen. De bedoeling was om vanaf het dak met touwen naar de ondergelegen etage te springen en vervolgens het meisje veilig van de rand af te halen.

Het AT stond klaar op het dak van het flatgebouw, maar gelukkig was de inzet niet nodig. Het meisje is na 2,5 uur onderhandelen zelf van de rand af gekomen. In het portiek is zij door leden van het AT opgevangen en naar beneden gebracht. Zij is vervolgens meegenomen naar het politiebureau.

Foto's: Sander Paardekooper en Henk Ros

img_9109

img_9110

dpp_0001

dpp_0002

img_9154

dpp_0005

img_9165

img_9225

img_9249

dpp_0007