Veel neerslag tijdens onweersbuien in de regio | Regio15.nl

Veel neerslag tijdens onweersbuien in de regio

Haaglanden - Een stralende en vooral warme dag werd afgesloten met hevige onweersbuien.


Die gingen gepaard met hagel en veel regen. Het KNMI had in de aanloop van de middag al 'code oranje' afgegeven in verband met het verwachtte noodweer.

Vooral in het Westland is aan het einde van de middag/begin van de avond veel neerslag gevallen. Verschillende huizen liepen onder en de bewoners zijn dientengevolge ernstig gedupeerd.

In dit item hebben wij voor u wat foto's verzameld in verband met de onweersbuien die onze regio getroffen hebben.

Als u zelf ook bijzondere foto's/video's heeft geschoten: stuur ze gerust via WeTransfer naar [email protected]. Zie ook https://www.regio15.nl/insturen-via-wetransfer

De brandweer heeft vanwege dit alles in Midden-Delfland en gemeente Westland extra brandweerpersoneel ingezet.

     

Video (De Lier en Maasdijk): Danny Botman

Dreigdende bewolking boven de Noord Aa... (Foto: Marcel Hillebrand)

GXiFLI.jpeg

J9827k.jpeg

L7X6T9.jpeg

Veel wateroverlast in de Willem III straat in Maasdijk (Foto's: Danny Botman)

RWnzRH.JPG

snUsb3.JPG

imvnBb.JPG

cbgQ38.JPG

Op de Koningin Julianalaan in De Lier waren de straten en diverse huizen en een winkel ondergelopen. (Foto's: Danny Botman)

lINtAo.JPG

rkVGiK.JPG

mUJtKv.JPG

XNdbL9.JPG

1nfbOU.JPG

yDS6EF.JPG

MSgC0A.JPG

LTQHYr.JPG

Op de Hoofdstraat in De Lier liepen enkele winkels waterschade op (Foto's: Danny Botman)

vNgogh.JPG

QtVw6R

Ook boven de Colmanstraat in Naaldwijk waren de hemelsluizen geopend. (Foto's en video: Rene Hendriks)

YewYOp.JPG

OPi8x8.JPG

WxyB1Q.JPG

In de Voorstraat in Poeldijk was ook een woning onder water gelopen. De brandweer heeft een geul gegraven om het water af te kunnen voeren naar een sloot. (Foto's Daan van den Ende)

Uou93l.JPG

hcAArc.JPG

WqtZ3P.JPG

PJtm69.JPG

Ook in de Schoolstraat in De Lier staat de straat onder en het water is ook de huizen binnengedrongen. (Foto's: Danny Botman)

LDkvln.JPG

3V50Nd.JPG

7YHXAs.JPG

ASCMZL.JPG

oRoP9Q.JPG

ROH8tD.JPG

Op de Hoefweg in De Lier is tijdens een zware bui een busje van de weg geraakt en in de sloot terecht gekomen. Iedereen kon gelukkig heelhuids het voertuig verlaten. (Foto's: Nick van der Toorn, Nick van Mourik en Daan van den Ende)

K6Tn5I.JPG

TZiKxf.JPG

xcxiHW.JPG

zw9rY7.JPG

Y2a4pV.JPG

De brandweer heeft in De Lier grover geschut ingezet om het water weg te krijgen: een dompelpomp! (Foto's: Nick van der Toorn en Danny Botman)

y72lpk.JPG

CD8vp0.JPG

fFi6SR.JPG

XgWNaU.JPG

udwUSA.JPG

Veel schade door wateroverlast in openbare basisschool 'De Vlieten' aan de Anjer in De Lier. Hierdoor morgen geen lessen daar.

cNlb5I.jpeg

n86M1G.jpeg

d0PHmp.jpeg

YmioKi.jpeg

txVELd.jpeg

In een parkeergarage aan het Damplein in Leidschendam kon een afvoerpijp het overtollige water niet meer aan. Dit resulteerde erin dat de garage onder water kwam te staan. (Foto's: Rene Hendriks)

wzFg0B.JPG

HjrdW5.JPG

I61QCh.JPG

zus8QC.JPG

Later op de avond heeft burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland zich op de Wethouder Dijkshoornlaan op de hoogte laten brengen van de gevolgen van de overvloedige regenval. Op die locatie is namelijk bij 9 a 10 woningen rioolwater naar binnen gestroomd Het meeste water is inmiddels uit de huizen, maar de hulpverleners overleggen of het vanwege de stank e.d. wel verstandig is om de mensen in de woningen te laten overnachten. (Foto: Sander Paardekooper)

MxrnpC.JPG

Door de overvloedige regen van vanavond is waarschijnlijk rioolwater het woonzorgcentrum 'Rozenhof' aan de Anjerlaan in Naaldwijk binnengestroomd. Dit heeft als gevolg dat de kamers op de begane grond niet bewoonbaar zijn. Hulpverleners overleggen over de te nemen acties. (Foto's: Danny Botman)

NtLdiH.JPG

DuyQMY.JPG

DohaLb.JPG

Eb6GbS.JPG

lXCwkn.JPG