Nationale Dodenherdenking ook in Haaglanden | Regio15.nl

Nationale Dodenherdenking ook in Haaglanden

Haaglanden - Vanavond zijn op veel plekken in ons land de doden herdacht die tijdens en na de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen.


Tijdens de Nationale Dodenherdenking worden zoals gezegd die doden herdacht die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook hen die daarna omkwamen tijdens oorlogssituaties en vredesmissies.

De meest bekende herdenkingen zijn die bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam en op de Waaldsdorpervlakte in Wassenaar.

Ook elders in onze regio zijn vanavond op verschillende plaatsen die mensen herdacht die stierven voor onze vrijheid en werd om klokslag acht uur twee minuten stilte gehouden.

In Voorburg vond de herdenking plaats bij het monument voor Vrede en Vrijheid. Burgemeester Klaas Tigelaar van Leidschendam-Voorburg heeft een toespraak gehouden en de leerlingen van een nabij gelegen school heeft een gedicht voorgedragen. Ook werden er verschillende kransen gelegd. (Foto's: Sebastiaan Barel)

XEMTN9.jpeg

tqRZF6.jpeg

PUJHci.jpeg

OfiDoS.jpeg

RrvYGi.jpeg

IA3J2A.jpeg

viLASZ.jpeg

zYbHZZ.jpeg

LJRwSB.jpeg

vaa4uR.jpeg

Lk7VxD.jpeg

XAaMnn.jpeg

In Wateringen vond de herdenking plaats bij het monument bij het gemeentekantoor aan de Dorpskade. Namens het college van burgemeester en wethouders van gemeente Westland was wethouder van der Stee aanwezig. Hij heeft een krans gelegd namens het gemeentebestuur. Ook leden van het Oranjecomité, enkele veteranen en scholieren hebben een krans gelegd. Er zijn een aantal witte duiven opgelaten (Foto's: Tim de Kleyn) 

A6jvLT.jpeg

cjsY9t.jpeg

Lli06g.jpeg

tE9ARg.jpeg

XcMHJH.jpeg

pbemFV.jpeg

5lzYlM.jpeg

De herdenking in 's-Gravenzande vond plaats bij het herdenkingsmonument in het park bij de Dorpskerk aan de Langestraat. Burgemeester Bouke Arends van gemeente Westland was hier aanwezig, evenals fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig. Er werden diverse kransen gelegd. (Foto's: Fred van den Ende)

eyQo1H.jpeg

GSK37K.jpeg

Wq0nlx.jpeg

hZyaKR.jpeg

8N5wQB.jpeg

lOrNwL.jpeg

PzTV3k.jpeg

92Rskn.jpeg

FVYvDl.jpeg

De herdenking in Wassenaar werd gehouden bij het oorlogsmonument aan de Schouwweg. Aldaar was onder andere burgemeester Frank Koen van de gemeente Wassenaar aanwezig. Bij het monument werd in 2008 een plaquette geplaatst ter herinnering aan de in 2007 overleden verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema. (Foto's: Herman van der Woude)

w0ZpI0.JPG

Pt1gkS.JPG

nzM84s.jpeg

zLRmrS.jpeg

6wEZB3.jpeg

t6FN3L.jpeg

Lge5hQ.JPG

oVIhjp.jpeg

ZxIZiJ.JPG

5tGNby.jpeg

K0IfT2.jpeg

P6yRAP.JPG

 

3eVzyz.jpeg