OM eist 16 jaar voor moord Paul Krugerlaan | Regio15.nl

OM eist 16 jaar voor moord Paul Krugerlaan

t-kruger12Op 18 november 2009 werd op de Paul Krugerlaan in Den Haag een man doodgeschoten voor de ogen van tientallen getuigen.


De officier van justitie heeft vandaag wegens moord een gevangenisstraf van 16 jaar geëist tegen de 53-jarige verdachte uit Den Haag. De man wordt ervan verdacht dat hij op 18 november 2009 rond half vier ’s middags het 54-jarige slachtoffer uit Den Haag voor de ogen van tientallen getuigen op straat in zijn woonplaats doodschoot.

Het slachtoffer was in het verleden de zakenpartner van de verdachte. Zij hadden samen een koffiehuis, maar verkochten dat drie jaar geleden. Getuigen zagen hoe de verdachte de man in de Paul Krugerlaan doodschoot en er in een auto vandoor ging. De getuigen belden de politie en gaven het kenteken van de wagen door. Ook het signalement dat de getuigen van de schutter gaven kwam volgens de wijkagent overeen met de eigenaar van de auto. Hierop werd deze man als verdachte aangemerkt en startte de politie een groot onderzoek naar zijn verblijfplaats.

De verdachte meldde zich in de nacht van 18 op 19 november op het politiebureau. Hij had een geladen pistool bij zich en vertelde dat hij iemand had doodgeschoten. Tijdens het derde politieverhoor bekende de verdachte dat hij een man had doodgeschoten. Hij heeft verklaard dat hij heel erg beledigd werd door het slachtoffer en dat hij toen naar zijn auto is gelopen en onder de zitting van de bestuurdersstoel zijn wapen heeft gepakt. Nadat hij het schietklaar had gemaakt heeft hij meerdere malen op het slachtoffer geschoten en is er hij in zijn auto vandoor gegaan.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.


w-jfa_314