Handhavingsactie in Scheveningen | Regio15.nl

Handhavingsactie in Scheveningen

Den Haag - Verschillende diensten hebben woensdag een handhavingsactie gehouden in de Eerste Binnenhaven van Scheveningen.


Dir waren onder andere de gemeente, politie, brandweer, HTM, Douane, Marechaussee, Rijks- en Gemeentelijke belastingdienst, Stedin, Agentschap Telecom, OM en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De diensten trokken signalen na van bewoners, ondernemers en professionals over overlast, misstanden en mogelijke criminaliteit. Dit soort acties is bedoeld om de leefbaarheid en veiligheid in wijken en in de stad te verbeteren.

De politie controleerde samen met de Rijksbelastingdienst, Douane en het parkeerteam van de gemeente honderden voertuigen uit de wijk. Bij deze controle deelde de politie 30 bekeuringen uit voor onder andere mobiel bellen achter het stuur en gebreken in de technische staat van een voertuig.

Er zijn 2 aanhoudingen verricht voor rijden onder invloed van verdovende middelen. De Douane heeft bij twee voertuigen een gebruikershoeveelheid verdovende middelen aangetroffen die in beslag werd genomen. Daarnaast is er ook een slagwapen aangetroffen dat binnen handbereik van de bestuurder lag. Hiervoor is een bekeuring uitgeschreven.

De gemeentelijke Belastingdienst heeft voor € 16.527 aan niet betaald belastinggeld opgehaald, waarvan € 7.250 direct is betaald. Er staan 6 voertuigen met een wielklem in de wijk. De Rijkbelastingdienst heeft beslag gelegd op 9 voertuigen. In totaal is er een bedrag van € 4.473 direct betaald.

Het parkeerteam en het handhavingsteam hebben 25 bekeuringen uitgedeeld voor fout parkeren en het niet betalen van de parkeerkosten. Het team rijdt met een scanauto door de wijk en controleert via de kentekens of er betaald is.

Controle op het water

Op het water heeft de Politie Landelijke Eenheid in samenwerking met de Douane, Agentschap Telecom en de Marechaussee 26 schepen gecontroleerd. Agentschap Telecom heeft 9 keer proces-verbaal opgemaakt voor het niet hebben van een vergunning marifoon en bedieningscertificaat.

De Douane heeft 3 onderzoeken uitgevoerd naar BTW en import. De politie heeft 8 keer een bekeuring uitgeschreven voor het niet hebben van een vaarbewijs en of registratiebewijs. De gemeente is van plan om 2 ligplaatsovereenkomsten in de haven te ontbinden. Uit adviezen van het Landelijk Bureau Bibob is naar voren gekomen dat de ligplaatsovereenkomensten mede gebruikt worden om strafbare feiten te plegen.

Woningcontroles

De Haagse Pandbrigade controleerde 20 panden waarvan 11 panden in orde waren. Er werd bij 9 panden uiteenlopende misstanden aangetroffen, zoals illegale kamerverhuur, illegale bouw, logies zonder vergunning en onjuiste bestemming.

Horecacontroles

Het horecateam bezocht 14 zaken, bij 6 zaken zijn misstanden geconstateerd. Het horecateam bestaat uit iemand van handhaving, politie, Stedin en NVWA. Bij 2 horeca-ondernemers was de horecavergunning niet op orde. Bij 1 zaak is er diefstal van stroom geconstateerd. Deze zaak is onmiddellijk gesloten. Verder was bij 3 zaken de stroomvoorziening niet in orde.

Controle Openbaar Vervoer

De HTM controleerde 2084 reizigers waarvan 79 reizigers een boete van € 55 kregen. Zij konden geen geldig vervoersbewijs laten zien. Er waren 24 reizigers die direct hun boete betaalden. Daarnaast heeft de politie 7 keer proces-verbaal opgemaakt voor het niet voor handen hebben van een geldig legitimatiebewijs.

Foto's: Dean de Bood/Tekst: Gemeente Den Haag

q0eCj0.jpeg

FiNUC0.jpeg

f6l4aR.jpeg

kww6IK.jpeg

9P1jST.jpeg

0k2dH7.jpeg