Overleden na onwelwording bij politiebureau | Regio15.nl

Overleden na onwelwording bij politiebureau

th-img_0095Voorburg - Ondanks de inzet van politiemensen, een traumaheli, twee ambulances en een motorambulance is vanmiddag een man na een onwelwording overleden op het parkeerterrein van politiebureau Leidschendam-Voorburg.


De man, zonder vaste woon- of verbijfplaats, was rond 13.00 uur door de politie aangesproken op de Noordsingel, omdat hij zich rond winkelcentrum Leidsenhage nogal opvallend gedroeg. Op verzoek van de politie is toen een motorambulance ter plaatse gekomen, maar die vond de gezondheidstoestand van de man niet zodanig ernstig dat deze moest worden vervoerd naar een ziekenhuis. De man kon zijn weg daarom weer vervolgen.

Toen er even later weer telefoontjes binnen kwamen over een man die zich raar gedroeg rond het winkelcentrum en het weer om deze man bleek te gaan, werd hij meegenomen naar het bureau. Dit zodat hij bijvoorbeeld door de crisisdienst van de Geestelijke Gezondheidszorg kon worden gezien. Eenmaal aangekomen op het bureau raakte hij echter onwel. Alle inspanningen van de hulpverleners ter plaatse mochten dus echter helaas niet baten.

De landing en het vertrek van de traumaheli met aan boord het MMT uit Rotterdam, op het parkeerterrein van Leidsenhage, trok overigens veel kijkers.

Update 29/4: Uit sectie is inmiddels gebleken dat het een natuurlijk overlijden betreft (gevolgen van een verwaarloosde maagperforatie) en dat het ambulancepersoneel alsmede de politiemensen geen enkele blaam treft gezien het ziektebeeld en de gedragingen van de man. De Italiaanse familie van de man is via het consulaat getraceerd en zij zullen naar Nederland afreizen, waarna de overdracht van het stoffelijk overschot zal plaatsvinden.

Foto's: Lucien de Vries en Arie Tuit

w-img_0083

w-011

w-014

w-img_0102

w-img_0095

w-img_0107

w-024__2_