Nieuwe kazerne Pijnacker-Nootdorp geopend | Regio15.nl

Nieuwe kazerne Pijnacker-Nootdorp geopend

De nieuwe kazernre van de brandweer Pijnacker-Nootdorp is deze middag geopend. Voor de feestelijke opening waren er toespraken van de burgermeester R. Buddenberg en commandant van de brandweer Haaglanden Rob Brons.

Burgermeester R.Buddenberg roemde het mooie gebouw en was dan ook bijzonder trots om dit gebouw te mogen openen. Alleen vond hij het jammer dat de burgers van Pijnacker-Nootdorp het pand niet gelijk vanaf de weg konden bewonderen.

Commandant Rob Brons roemde de samenwerking tussen Pijnacker en Nootdorp. Zeker toen de brandweer Leidscheveen erbij kwam en de brandweer Nootdorp overbodig werd. Na de toespraken kwam ook de architect aan het woord. Hij vond het belangrijk om veel openheid in de kazerne te geven met als middenpunt de uitrukhal, want daar gaat het allemaal om. Hij bood de spuitgasten voor in de kantine een ouderwetse flipperkast aan, bijgenaamd de "fireball"

Na deze toespraak volgde er een korte demonstratie van 2 dansers die vuur spuuwde. Hierna kwam de eerste autospuit (834) met prio 1 aanrijden met daarin de burgermeester. Hij ontkurkte een symbolisch een grote fles waaruit er vele ballonen uitstroomde waarna de rest van de voertuigen met toeters en bellen kwamen aanrijden. Na de opening was er tijd voor een hapje en een drankje, en kon hhet hele gebouw bekeken worden.

Foto's: Rob Meijer