Gassssssslek zorgt voor ontruiming Cobbenhagenstraat | Regio15.nl

Gassssssslek zorgt voor ontruiming Cobbenhagenstraat

Rijswijk - Tijdens werkzaamheden aan de LPG installatie van een auto in een garagabedrijf aan de Cobbenhagestraat ontstond vanmorgen een lekkage.


Daardoor begon de (forse) gastank van het voertuig leeg te lopen en kwam het gas in de bedrijfsruimte van het garagebedrijf terecht.

Omdat daardoor een potentieel explosieve situatie ontstond, besloot de brandweer de omliggende bedrijven ook te ontruimen en de straat af te laten sluiten door de politie. Om daar voldoende personeel voor ter plaatse te krijgen werd opgeschaald naar 'middelhulpverlening'.

Vervolgens is de auto voorzichtig naar buiten gereden, zodat het restant van het gas in de open lucht kon ontsnappen. Intussen werd het pand geventileerd en werd de concentratie gas gemeten. Om te zorgen dat het gas snel vervloog, werd met een waterstraal een luchtstroom langs het lek opgewekt.

Na enige tijd was de tank van de auto leeg, en was het gaspercentage in het garagebedrijf ook onder de onderste explosiegrens gezakt. Daarmee was de situatie veilig en konden de panden weer vrijgegeven worden.

Foto's: Rogier Visser
w ROOG5306

w ROOG5302

w ROOG5309

w ROOG5307

w ROOG5311

Foto: vloeibaar gas wat verdampt, heeft daarvoor warmte nodig. Die warmte wordt onttrokken aan de omgeving, waardoor er (vaak) ijsvorming optreedt in de buurt van het lek.

w ROOG5316 1