Grote kraan Haaglanden takelt merrie uit sloot Aalsmeer | Regio15.nl

Grote kraan Haaglanden takelt merrie uit sloot Aalsmeer

Aalsmeer - Bij wijze van interregionale inzet is de grote kraan van kazerne Leidschenveen vanmorgen te hulp gesprongen op de Machineweg in Aalsmeer, in de regio Amsterdam-Amstelland.


Op die locatie was vanochtend omstreeks kwart over zeven een drachtige merrie door nog onbekende oorzaak in de sloot beland en deze kon er vervolgens niet zelf meer uit komen.

Via de normale wijze, met behulp van brandweerslangen en dergelijke, was de merrie niet uit de sloot te krijgen en mede omdat de locatie te ver van de openbare weg was gelegen, werd besloten de - terreinvaardige - grote kraan van regio Haaglanden in te zetten. Brandweer Haaglanden is de enige regio die de beschikking heeft over een dergelijk voertuig.

De grote kraan is, met ondersteuning van de kleine kraan en de tankautospuit van kazerne Leidschenveen, richting Aalsmeer vertrokken.

Nadat het voertuig was afgestempeld in een naastgelegen weiland, kon het paard, mede met inzet van brandweer- en politiepersoneel, uit de sloot worden getakeld.

Eenmaal aan de kant bleek het dier lichte verwoningen te hebben opgelopen aan het avontuur en ook was het dier volledig uitgeput. Volgens de eerste inschatting heeft het paard echter, mede dankzij de inzet van de hulpverleners, geen blijvend letsel overgehouden aan dit 'avontuur'.

Update 25 juni: De merrie is bevallen van twee gezonde veulens:

Foto's: Kazerne Aalsmeer en Rob Franken

w Aalsmeer1

w Aalsmeer1a

w Aalsmeer2

w Aalsmeer3

w Aalsmeer4

w Aalsmeer5

w Aalsmeer6

w Aalsmeer7

w RF Paard 9

w RF Paard 12

w Aalsmeer10

w Aalsmeer11

w RF Paard 3

w RF Paard 13