Meerdere mensen onwel door koolmonoxide Weimarstraat | Regio15.nl

Meerdere mensen onwel door koolmonoxide Weimarstraat

Den Haag - Bij een incident met koolmonoxide in een winkel annex drukkerij in de Weimarstraat zijn meerdere mensen onwel geworden.


De brandweer werd gealarmeerd en trof inderdaad eem hoge concentratie koolmonoxide aan in de drukkerij. Dat betekent niet direct dat de bron zich daar bevindt; voor hetzelfde geld komt de koolmonoxide uit een naastgelegen pand. Daarom zijn er totaal vijf ambulances gealarmeerd. Uiteindelijk bleek een verstopte afvoer van een cv-ketel in de drukkerij de oorzaak.

Er zijn totaal zes personen onderzocht, waarvan er vier naar het ziekenhuis zijn vervoerd; twee personeelsleden van de drukkerij en twee klanten.

Koolmonoxide (ook wel bekend als CO of 'kolendamp') wordt ook wel een 'sluipmoordenaar' genoemd; het is een kleurloos en onzichtbaar gas. Omdat het zich mogelijk via naden en kieren naar de naastgelegen woningen had verspreid, forceerde de brandweer de deuren van de omliggende panden. Allleen op die manier kan met zekerheid worden vastgesteld dat zich daar geen bewusteloze slachtoffers bevinden.

De brandweer schaalde op naar 'middelhulpverlening' om voldoende mensen ter plaatse te krijgen om slachtoffers naar buiten te brengen en om de naastgelegen woningen te doorzoeken.

Om de hulpverleners de ruimte te geven om te werken is het betreffende stuk van de Weimarstraat volledig afgesloten.

Foto's en video: Lars Koeze en Nick van der Toorn

w 20151119073948

w 20151119073953

w 20151119074000

w IMG 7161

w IMG 7163

w IMG 7169

w IMG 7171