Neherkade aan de Maas......

Den Haag - De Neherkade heeft vanmiddag voor een groot deel flink onder water gestaan.

Waarschijnlijk als gevolg van de forse regenbuien stond het deel tussen de Slachthuislaan en de bocht nabij de Stieltjesstraat flink onder water. Dunea laat in een reactie weten dat het niet om een waterleidingbreuk gaat.

De politie heeft dat deel van de Neherkade afgezet en de brandweer is ter plaatse om het water weg te pompen. Het asfalt heeft te lijden gehad van het gebeuren en er zal opnieuw geasfalteerd moeten worden. Het zand onder het asfalt is weggespoeld. Bus 26 is in verband met de afsluiting omgeleid.

De brandweer heeft de Neherkade onveilig verklaard en daarom blijft deze dicht totdat het asfalt is gerepareerd. De reparatie gaat een lange tijd duren. De Neherkade is een belangrijke en drukke weg, er ontstaat daarom (zelfs op zondag) al verkeershinder in de omgeving.Video en foto's: Donny Kooistra

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

BIrMnT.JPG

FMcgTY.JPG

23rmD4.JPG

jeIssq.JPG

yiTYF7.JPG

leNzNG.JPG

A1nFLT.JPG

uk3Vwp.JPG

De schade aan de Neherkade is enorm. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het asfalt weggehaald. Er werd alles aan alles gedaan om de herstelwerkzaamheden voor maandag, de eerste dag dat de scholen weer beginnen en de vakanties zijn afgelopen afgerond te hebben. Naar verwachting is de Neherkade maandagochtend weer begaanbaar.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

WIDczh.JPG

g5OByq.JPG

IkM0DD.JPG

74KQ96.JPG

mAw79Q.JPG

bxaUTR.JPG

jIGa4W.JPG

PNr6qO.JPG

X6NPkl.JPG