Grote kraan ingezet bij afhijsing slachtoffer van zolder | Regio15.nl

Grote kraan ingezet bij afhijsing slachtoffer van zolder

Den Haag - De grote kraan van brandweer Den Haag/Leidschenveen is vanavond ingezet om een slachtoffer van grotere hoogte naar beneden te halen.


In eerste instantie werden een tankautospuit en een hoogwerken gealarmeerd om het slachtoffer in de woning aan de Van Ruysbroekstraat naar beneden te halen.

Snel na aankomst van de brandweer werd duidelijk dat de hoogwerker niet genoeg kracht en lengte had om via de voorkant van de woning naar de achterkant van de zolder te komen om daar het slachtoffer weg te halen.

Hierop werd de hulp ingeroepen van de grote kraan uit Den Haag/Leidschenveen, die samen met de calamiteitenhaakarmbak en bijhorende haakarmvoertuig en tankautospuit ter plaatse kwam. Eenmaal op de Van Ruysbroekstraat werd de kraan opgesteld en werd de calamiteitenbak aan de kraan gehangen, waarna deze in positie werd gebracht aan de achterkant van de woning.

Nadat het slachtoffer op de brandcard in de calamiteitenbak lag, kon hij voorzichtig naar beneden worden gehaald. Eenmaal beneden werd hij snel in de ambulance gelegd en werd hij met spoed (A1) naar het ziekenhuis vervoerd.

Video: Daan van der Ende

Foto's: Ruben van Essen, Nick van Mourik en Daan van der Ende

2OeyOa.JPG

IfP4U2.JPG

IF8Ges.JPG

8Kk00g.JPG

wxVXWj.JPG

6dOV6I.JPG

cpOd7g.JPG

r52RAP.JPG

vXYQkG.JPG

277NHN.JPG

B6nIFy.JPG

qE4Two.JPG