Kom van dat dak af...... | Regio15.nl

Kom van dat dak af......

cl-th-dsc_0153Dat het brandweervak meer inhoudt dan alleen middelbranden blussen, duiken naar vermiste mensen en het bevrijden van beknelde personen, bleek vanmiddag maar weer eens in Pijnacker.

 



Klokslag half vijf werd de tankautospuit van kazerne Pijnacker-Nootdorp met prio 2 gestuurd naar de Truus Wijsmullerstraat aldaar. Daar zat een kat op het dak die ogenschijnlijk niet zelfstandig meer naar beneden kon dan wel durfde komen.

Om deze klus te kunnen klaren heeft de bevelvoerder van de tankautospuit om assistentie gevraagd van een redvoertuig en hierop werd de hoogwerker van kazerne Delft ter plaatse gestuurd. Vanuit het bakje van de hoogwerker probeerde men de angstige kat te pakken. Dit leek aanvankelijk te lukken, totdat de kat besloot weer op het dak te springen.

Bij de tweede poging kwam voor de kat het bakje van de hoogwerker wel heel dichtbij en sprong de kat van ongeveer 6 meter hoog naar beneden. Alles kwam op z'n pootjes terecht, ook de kat, want hij mankeerde ogenschijnlijk niets. Voordat het publiek ook maar aanstalten kon maken de kat te pakken, koos deze wijselijk het hazenpad.

Foto's: Chavez van Leeuwen

cldsc_0153

cldsc_0165

cldsc_0171

cldsc_0180

cldsc_0197