Balkonhekjes zorgen voor schokkende ervaringen Herman Costerstraat | Regio15.nl

Balkonhekjes zorgen voor schokkende ervaringen Herman Costerstraat

Den Haag - De bewoners van portiekwoningen aan de Herman Costerstraat belden de brandweer met een niet-alledaagse melding.


Toen ze op het balkon kwamen en het hekwerk vast pakten, kregen ze een opdonder. Er stond spanning op de balkonhekjes.

De gewaarschuwde brandweer kon niet anders doen dan constateren dat ze gelijk hadden, en waarschuwde elektriciteitsleverancier Stedin. Het bleek dat er netspanning (230 volt) op de hekjes stond, maar de herkomst daarvan was onduidelijk. 

Bewoners werd aangeraden om binnen te blijven en niet op de balkons te komen. Politiemensen stonden in de portieken om mensen die thuiskwamen ook te vertellen dat ze de balkons voorlopig even moesten mijden. Van woningen waar niet werd opengedaan werd de deur 'opengeboemd'; om op die manier uit te sluiten dat er iemand gewond achter de deur zou liggen. Het gaat in totaal om 8 portieken en 52 woningen.

Rond 16:30 bleek dat een bos kabel die los op een dak lag, de balkonhekjes onder stroom zette. Wat dat voor kabelbos is en wie ervoor verantwoordelijk is, wordt door Stedin en de gemeente uitgezocht. Vorige week was het blijkbaar ook al mis.

Foto's en video: Sebastiaan Barel

lnsECl.JPG

uh65I6.JPG

T9lI48.JPG

dHVx6Y.JPG

vEMeuE.JPG

JDGnzF.JPG

L131Oq.JPG

xe9fej.JPG

U6vB9I.JPG

17rGND.JPG

ViPZM7.JPG