Ree in nood op Wassenaarseslag | Regio15.nl

Ree in nood op Wassenaarseslag

th-dsc_2020Maandagochtend werd de brandweer van Wassenaar gealarmeerd voor een niet alledaagse melding; er zou een ree klem zitten in een hek aan de Wassenaarseslag in Wassenaar.



De bemanning van de Wassenaarse tankautospuit 15-1130 kwam ter plaatse en trof daar inderdaad een ree aan die klem zat tussen de spijlen van een hek. De dierenambulance van Wassenaar was inmiddels ook ter plaatse, evenals de politie.

Met behulp van de spreider werden de spijlen van het hekwerk uit elkaar gedrukt, zodat het dier uit zijn benaderde positie bevrijdt kon worden. Aangezien de ree forse verwondingen had, werd besloten om eerst met het dier naar een dierenarts te gaan. Hierop is één brandweerman achterin de dierenambulance gaan zitten, om zo het dier tijdens het vervoer naar de dierenarts rustig te kunnen houden.

Personeel van Dierenkliniek Ter Weer aan de Ter Weerlaan in Wassenaar heeft de ree onderzocht. Na de nodige medicatie is de ree verder vervoerd naar de post van Dierenambulance Wassenaar aan de Zijdeweg. Daar werd besloten om het dier voor verdere opvang te vervoeren naar het Hertenkamp in 'de Koekamp' te Den Haag.

Een medewerker van Dierenambulance Wassenaar heeft, alvorens met de ree naar het hertenkamp te gaan, de plaats van de brandweerman overgenomen. Hierna kon de bemanning van de tankautospuit Wassenaar terug naar de kazerne. Of de ree er weer helemaal bovenop zal komen, is vooralsnog onduidelijk.

Foto's: Pascal de Haas

dsc_2019

dsc_2020

dsc_2023

dsc_2024

dsc_2026

dsc_2029

dsc_2037

dsc_2039

dsc_2053_2