Niet standaard assistentie ambulancedienst | Regio15.nl

Niet standaard assistentie ambulancedienst

th-img_0385Zoetermeer - Dat het werk bij de brandweer niet alleen bestaat uit standaard incidenten en dat je in bepaalde situaties moet beschikken over een creatieve geest, bewees de Zoetermeerse brandweer vanavond bij een melding voor het verlenen van assistentie aan de ambulancedienst van Zoetermeer.


De ambulancedienst was even over half zeven gealarmeerd voor een onwel persoon in een woning aan de Lemelerberg. De toestand van het slachtoffer bleek dermate ernstig te zijn, dat de ambulancedienst het niet verantwoord vond om het slachtoffer op normale wijze naar de ambulance te vervoeren. Hierop besloot zij zo rond kwart voor zeven om de brandweer in te schakelen.

Eénmaal ter plaatse bleek er voor de bemanning van de gealarmeerde tankautospuit en het redvoertuig, beide van de post Zoetermeer-Stadshart, een behoorlijke uitdaging te liggen. Het slachtoffer lag op de zolderverdieping van het huis. Het enige raam op die verdieping bevond zich aan de achterzijde van de woning. Hierdoor was het niet mogelijk om vanaf de straatzijde met de korf bij het raam te komen.

Een creatieve oplossing werd gezocht en na kort overleg ook gevonden. Besloten werd om het slachtoffer met behulp van de redbak naar beneden te halen.

Het slachtoffer is uiteindelijk met een spoedtransport naar het ziekenhuis vervoerd. Hiertoe kreeg de ambulance de begeleiding van een aantal politiemotoren. Over de toestand van het slachtoffer is niets bekend.

Foto's: Elbert Linthout en Roy Wolters

img_0371

img_0374

img_0385

img_0393

img_0400

img_3463

img_0401

img_0407

img_3480

img_0420

img_3491