Vogel(ge)vlucht | Regio15.nl

Vogel(ge)vlucht

th-dsc_4046Wassenaar - Maandagmiddag moest de brandweer van Wassenaar reageren op een ietwat bijzondere melding.


Een kakatoe was ontsnapt uit een woning aan (vermoedelijk) de Bloemluststraat. De eigenaar van de kakatoe moest met lede ogen aan zien hoe zijn beestje al vanaf 's ochtends in een boom aan de Dr. Mansveltkade zat. Rond 14.00 uur werd de eigenaar toch dermate wanhopig dat hij de hulp van de brandweer in riep om het beestje te vangen.

In eerste instantie werd de tankautospuit van de brandweer Wassenaar gealarmeerd. Eenmaal ter plaatse moest de bemanning constateren dat zij er niet eenvoudig bij konden komen. Hierop werd om assistentie verzocht van de hoogwerker van de brandweer Leidschendam-Voorburg.

Toen deze ter plaatse en volledig uitgeklapt was, vond de kakatoe de naderende redkorf dermate eng dat deze besloot om weg te vliegen naar de volgende boom. Na een aantal mislukte pogingen met de hoogwerker, werd besloten om nog één keer alles op alles te zetten met een andere techniek.

Met behulp van de hoge drukslang werd geprobeerd om het diertje de boom uit te jagen, in de hoop dat deze door al het water naar beneden zou komen. Helaas trapte de kakatoe ook hier niet in en besloot dat het tijd werd om een boompje verder te gaan. Na een aantal pogingen bleek ook deze optie niet te werken en moest geconstateerd worden dat het niet lukte om het beestje te vangen.

Wat op straat achterbleef was een gedesillusioneerde eigenaar en een leeg vogelkooitje. Of de vogel uiteindelijk toch de nacht bij zijn baasje aan het doorbrengen is, is niet bekend.

Foto's: Pascal de Haas

dsc_4050

dsc_4042

dsc_4047

dsc_4076

dsc_4083

dsc_4062