Ammoniakdamp onder ijsbaan De Uithof

img_2236_thumbNa de ammoniaklekkage van gisteren bij Sportcentrum De Uithof kwamen vanmorgen wederom meldingen van vreemde luchten uit de omgeving van De Uithof.

Direct zijn de Officier van Dienst (OvD) en de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) ter plaatse gegaan en hebben diverse metingen verricht. Na veel meet- en zoekwerk is de oorzaak van deze lucht gevonden. In de kruipruimte van de 400-meter schaatsbaan bleek nog een flinke hoeveelheid ammoniakdamp te zitten. Dit kwam via luchtgaten de buitenlucht in.

"Wegens een lek in de koelleidingen van de ijsbaan zijn de 400-meter ijsbaan, de funrink en de KidsZone voorlopig gesloten (naar alle waarschijnlijkheid ongeveer een week). Momenteel wordt er door de brandweer en een specialistisch bedrijf op het gebied van koeltechniek onderzocht waar het lek zich bevindt, zodat er tot reparatie kan worden overgegaan." Aldus de website van De Uithof. Actuele informatie over de sluiting van de ijsbaan vind u ook daar.

De brandweer heeft met een overdrukventilator de ammoniakdamp uit de kruipruimte geblazen. Het kan zijn dat u in de omgeving van de Uithof nog steeds een lichte ammoniakgeur ruikt. Dit is het resterende ammoniak dat nog rond de ijsbaan zweeft en moet vervluchtigen. Dit is volgens de brandweer absoluut niet schadelijk en kan verder geen kwaad.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Foto's: Sander Paardekooper

img_2241

img_2249

img_2256

img_2272

img_2275

img_2276

img_2280

img_2286

img_2289

img_2292

img_2298