Drenkeling Zandmotor overleden | Regio15.nl

Drenkeling Zandmotor overleden

20130522-Zandmotort-Zandmotor TDK 9859

Monster - Bij de Zandmotor ter hoogte van Ter Heijde is woensdagmiddag een drenkeling uit het water gehaald.


Omstreeks half vijf zijn de hulpdiensten gealarmeerd dat er mogelijk een persoon in zee lag. Dit was door een kitesurfer gemeld.

Hierop is de reddingsboot van Ter Heijde, de George Dijkstra, gealarmeerd. De bemanning van de reddingsboot is in zee begonnen met het maken van zoekslagen.

Terwijl dat gaande was werd in de branding een drenkeling aangetroffen die er zeer slecht aan toe was. Hierop zijn twee ambulances en de traumahelikopter ter plaatse gekomen. Het slachtoffers is door leden van de redingsbrigade, KNRM, politie en ambulancedienst lange tijd gereanimeerd.

Op Twitter werd op dat moment door de politie onterecht gemeld dat een stoffelijk overschot was aangetroffen.

Ondertussen werd op 200 meter van de vindplaats van de denkeling een tas met persoonlijke eigendommen, een jas en een puptentje aangetroffen. Het was in eerste instantie niet duidelijk of deze spullen daadwerkelijk aan de drenkeling toebehoorden. Totdat hier 100% duidelijkheid over was is de George Dijkstra doorgegaan met het zoeken naar een mogelijke tweede drenkeling.

Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het HaGaZiekenhuis, locatie Leyweg. Daar is  de man aan het begin van de avond alsnog overleden aan zijn verwondingen.

De politie zal de zaak verder onderzoeken.

Video en foto's: Tim de Kleyn

w-Zandmotor TDK 9839

w-Zandmotor TDK 9841

w-Zandmotor DSC 0524

w-Zandmotor TDK 9844

w-Zandmotor TDK 9847

w-Zandmotor TDK 9859

w-Zandmotor TDK 9863

w-Zandmotor TDK 9869

w-Zandmotor DSC 0559