Zwemmer vermist in de Noordzee | Regio15.nl

Zwemmer vermist in de Noordzee

img_1721_thumbOmstreeks 22.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat twee zwemmers in nood verkeerden bij het Zuidelijk Havenhoofd in Scheveningen.

Een van de zwemmers was dicht bij de basaltblokken en kon door politieagenten uit het water worden getrokken. Het bleek te gaan om een Belgische man die samen met zijn vrienden een dagje naar Scheveningen was gekomen. Hij verklaarde dat hij alleen aan het zwemmen was en tijdens het zwemmen in moeilijkheden was geraakt. Hij werd met zijn vrienden herenigd op het strand.

Omdat meerdere mensen verklaarden dat ze een tweede zwemmer hadden gezien die onder water was verdwenen, werd met groot materieel gezocht. Naast de reddingsboot Kitty Roosmale Nepveu van de KNRM Scheveningen en de reddingsboot George Dijkstra van de KNRM Ter Heijde, hebben de reddingsbrigade, een politiehelikopter en verschillende surveillance-eenheden van politie en Koninklijke Marechaussee deelgenomen aan de zoektocht. De brandweer en ondersteunende eenheden van de politie zorgden ervoor dat het havenhoofd verlicht werden.

Om 01.30 uur werd besloten om de zoektocht te staken. Bij de politie zijn nog geen meldingen binnengekomen van vermiste zwemmers.


Foto's: Sander Paardekooper

img_1721

img_1723

img_1725

img_1727

img_1732

img_1734

img_1744

img_1755