Middel duikalarm na vondst kleding en mogelijke vermissing | Regio15.nl

Middel duikalarm na vondst kleding en mogelijke vermissing

Wassenaar - Vondst van kleding en een mogelijke vermissing waren vanmiddag aanleiding voor een flinke brandweerinzet op de van Brienenlaan


Voorbijgangers zagen langs een fietspad aan de Van Brienenlaan vanmiddag een stapeltje kleding liggen. Zij belden de gemeenschappelijke meldkamer om deze vondst te melden. Dit was aanleiding om een melding duikalarm aan te maken en meerdere brandweervoertuigen met prio 1 ter plaatse te sturen.

Ter plaatse bleek dat er in een instelling in de buurt ook sprake van een vermissing was. Dit samen was aanleiding om direct te starten met de zoekactie en op te schalen naar middel duikalarm, ook omdat de sloot hier te breed was om deze met één duikteam af te kunnen zoeken.

Na enige tijd zoeken werd bekend dat de vermiste persoon elders was aangetroffen. Omdat de kleding toch aan iemand toe moest toebehoren werd besloten om door te zoeken. Na geruime tijd werd er niemand in de sloot aangetroffen en werd de zoekactie afgeblazen.

Sommige voorbijgangers waren verbaasd over de grote personele inzet. Dit wordt onder andere verklaard door bepaalde veiligheidsprocedures waarbij brandweerduikers worden ingezet. Dit vraagt een hoop personeel ter plaatse. Ook is er een aanleiding om een zoekactie te beginnen. Indien er iemand toch wordt gevonden is er genoeg personeel ter plaatse om direct te kunnen beginnen met een medische behandeling of in het ergste geval een reanimatie.

Het gebeurt helaas veel vaker dat brandweerduikers moeten uitrukken voor een onbeheerde stapel kleding of bijv. een (kinder)fiets langs de waterkant.

Foto's: Rene Hendriks en Ruben van Essen

MNKVRC.JPG

tBasak.JPG

MruVXy.JPG

3HVGST.JPG

4Li3kF.JPG

rCrwn5.JPG

P4ZjZI.JPG

Wlucff.JPG

4rHZB7.JPG

 

EXisQK.JPG