Man komt om bij ongeval Bleiswijk | Regio15.nl

Man komt om bij ongeval Bleiswijk

t-img_0145Brandweereenheden en ambulances uit maar liefst drie hulpverleningsregio's zijn vanavond ingezet nadat in Bleiswijk een auto te water was geraakt.

Op de Nieuwe Hoefweg (N209), ter hoogte van hectometerpaaltje 16,7, raakte rond half elf door nog onbekende oorzaak een auto van de weg en belandde vervolgens op z'n kop in de naastgelegen sloot. De bestuurder kon het voertuig niet op eigen kracht verlaten. Voorbijgangers aarzelden daarom geen moment en wisten de onfortuinlijke bestuurder uit zijn benarde positie te bevrijden.

Vanwege de aard en lokatie van het ongeval waren ondertussen brandweereenheden en ambulances uit de regio's Rotterdam-Rijnmond (waarbinnen dit ongeval plaatsvond), Haaglanden en Hollands-Midden gealarmeerd. Haaglanden was vertegenwoordigd door het duikvoertuig van de kazerne Zoetermeer-Oosterheem en 1 ambulance van de post Blauw-Roodlaan in Zoetermeer.

Eenmaal op de kant moest het slachtoffer gereanimeerd worden door het ambulancepersoneel. Als ondersteuning van de ambulances werd ook het Mobiel Medisch Team gealarmeerd.

Ondertussen hebben duikers in het water de directe omgeving van het wrak afgezocht naar eventuele overige inzittenden, maar niets aangetroffen. Het voertuig is met een kraan van brandweer Leiden uit het water gehaald. De politie doet nader onderzoek naar het ongeval.

Voor een video: zie de Marofer-site. Meer foto's bij 112 Langsingerland. Hier wordt ook gemeld dat het slachtoffer, een 26-jarige Hagenaar, later die avond is overleden. Dit is inmiddels tevens bevestigd door de Rotterdamse politie. Zie hier voor het officiële persbericht.

Foto's: Sonja Ferwerda, Willem Pos en Elbert Lindhout

w-mrf_5173

w-dsc_0943

w-dsc_0947

w-mrf_5156-1

w-dsc_0951

w-dsc_0969

w-dsc_1004

w-img_0113

w-img_0133

w-img_0141

w-img_0145

w-mrf_5215