Zoektocht naar mogelijke drenkeling Zuidwal | Regio15.nl

Zoektocht naar mogelijke drenkeling Zuidwal

img_1189_thumbMeerdere brandweereenheden werden vanavond naar de Zuidwal in Den Haag gestuurd voor een mogelijke drenkeling.

Op de brug aldaar stond een onbeheerde scootmobiel. Voorbijgangers vertrouwden dit niet en waarschuwden de hulpdiensten. Na aankomst van de 1e duikploeg (van kazerne Den Haag-Centrum) werd in verband met het te doorzoeken water opgeschaald naar "Middel Waterongeval". De 1e duiker is te water gegaan op zoek naar de mogelijke bestuurder van de scootmobiel. Toen de duiker van de duikploeg van kazerne Leidschendam-Voorburg net te water was, bleek dat de bestuurder van de scootmobiel niet te water was geraakt.

De scootmobiel was op de brug met een lege accu stil komen te staan. De bestuurder (welke slecht ter been is) is lopend naar huis gegaan om hulp in te schakelen om zijn scootmobiel van de brug te halen. In de tussentijd was dus de hele duikinzet opgestart. De scootmobiel is vervolgens naar het huis van de bestuurder geduwd. De brandweer kon weer terug naar de kazerne.

Foto's: Sander Paardekooper

img_1175

img_1184

img_1185

img_1189

img_1192

img_1197